“Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” Toplantısı Gerçekleştirildi

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) tarafından alınan “Bağımlılık ile Mücadele Seferberliğinin başlatılması” kararı kapsamında Üniversitemizde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer başkanlığında Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Recep Demir ile birimlerimizden gelen öğretim elemanları katıldı. 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun 26 Ocak 2021 tarihli toplantısında alınan kararlar arasında yer alan "Bağımlılık ile Mücadele Seferberliğinin başlatılması ve bu kapsamda uyuşturucu, sigara ve nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelenin takvimlendirilerek kampanyaya dönüştürülmesi" kararı çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda, planlanan eğitim etkinliklerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile iş birliği olanakları görüşüldü. Toplantı, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak için öğrencilerimize, personelimize ve topluma yönelik olarak düzenlenebilecek faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.