TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz ve Başkan Zorluoğlu Eğitim Sürecindeki Toplu Taşıma Araç Sürücüleri ile Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Üniversitemiz ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen toplu taşıma araç sürücülerine yönelik eğitim programını ziyaret ederek katılımcılarla bir araya geldi.

İletişim Fakültesi dersliklerinde devam eden ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir tarafından verilen “İnsan İlişkileri ve İletişim” konulu eğitime Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu ve Başkan Zorluoğlu’nun yanı sıra DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız ve eğitim sürecindeki toplu taşıma araç sürücüleri katıldı.

Prof. Dr. Erdem Taşdemir tarafından verilen eğitime katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eğitimleri bir bütün olarak ulaşım master planı kapsamında bilimsel yaklaşım ve yöntemle ele aldıklarını ifade etti. Toplu taşıma araç sürücüleri için eğitim ve sertifika programının da bu plan kapsamında hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “İnsan İlişkileri ve İletişim, Acil Kurtarma ve İlk Yardım ile Yol ve Trafik Bilgisi’nin yanı sıra isteğe bağlı olarak yabancı dil eğitiminin de verileceği bu eğitim programı bir kereye mahsus olmayacak. Eğitimler, sürdürülebilir bir hâl alacak ve zaman zaman tekrarlanarak etkisi yaygınlaştırılacak” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise sosyal bilimler tabanlı bir üniversite olan Trabzon Üniversitesi’nin toplumun tüm kesimlerine eğitim verebilecek bir donanım ve birikime sahip olduğunu belirterek, “Biz bu tür hizmetleri hayat boyu eğitim felsefesi içerisinde veriyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bu eğitimin olumlu sonuçlarını da en kısa sürede alabileceğimizi düşünüyorum. Başkanımızın, söz konusu eğitimlerin başlatılması ve sürdürülmesine yönelik irade beyanı bizi son derece mutlu etmiştir. Biz her zaman bütün imkânlarımızı bu doğrultuda kullanmaya hazırız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Aşıkkutlu ve Başkan Zorluoğlu’nun katılımcılarla birlikte dinlediği ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir tarafından verilen “İnsan İlişkileri ve İletişim” dersinde, âdâb-ı muâşeret kurallarının yanı sıra selamlama ve hitap biçimleri, olumlu dil kullanımı, beden dili ve etkili iletişim teknikleri konularında katılımcılara bilgi verildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat