TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Akademisyenlerimizden Anlamlı Konser

Üniversitemiz Akademisyenlerince oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle sunulan Türk Halk Müziği Gençlik Konseri yoğun ilgi gördü. Merkez Yerleşkemizdeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam konserinde saz ve ses heyeti uyum ve şıklığı ile göz doldurdu.

 

YÜKSEK BİR RUH VE ÖRNEK BİR FEDAKÂRLIK
Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel eserlerini büyük bir başarıyla icra eden koro ve solo sesler, yüksek performansları ile yoğun alkış aldı. Trabzon Üniversitesi Akademisyenler Türk Halk Müziği Topluluğu şefi Öğr. Gör. Köksal Ayşan, “Konsere 3 aylık bir süreçte hazırlandık. Akademisyen arkadaşlarımız derslerini aksatmadan, tamamen yüksek bir ruh ve örnek bir özveri ile provalarımıza devam ettiler. Bu anlamlı gecede başarılı bir icra ortaya koydular. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ruh olunca her şey oluyor” dedi.

 

ANADOLU’NUN BAĞRINDAN ÇIKAN ESERLER
Konseri baştan sona dikkatle dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, program sonunda şef Öğr. Gör. Köksal Ayşan ile saz ve koro arkadaşlarını kutlayarak şunları dile getirdi: “Anadolu’nun bağrından çıkan türküleri büyük bir ustalıkla icra eden akademisyenlerimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümünün böylesi anlamlı bir akşamında gönlümüzü şenlendirdiler. Gerçekten muhteşem bir performans gösterdiler. Ellerine, dillerine, seslerine ve gönüllerine sağlık. Şefiyle, sunucusuyla, saz ve ses heyetiyle kendilerine ayrı ayrı tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizleri bu gecede yalnız bırakmayan değerli dinleyicilerimize de çok teşekkür ediyorum.”

Sayın Rektörümüzün Koro Şefi Öğr. Gör. Köksal Ayşan’a çiçek buketi ve teşekkür belgesi takdiminin ardından konser programı sona erdi.

Menüyü Kapat