TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Artırılmış Gerçeklik Sporu “Hado” Üniversitemizde

Türkiye E-Spor Federasyonu’na (TESFED) bağlı bir branş haline gelen ve "Geleceğin sporu" olarak nitelendirilen Japon artırılmış gerçeklik oyunu Hado Üniversitemizde tanıtıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, tanıtım etkinliklerine katılarak Hado’yu deneyimledi.

Hado Türkiye Ekibi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Arası Hado Şampiyonası hazırlıklarının Trabzon ayağı Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşti. Aynı zamanda Hado sporunun tanıtıldığı etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş ve Hado Türkiye Koordinatörü Can Duraslan da katıldı.

Rektörümüz Prof. Aşıkkutlu, Hado sporu ile ilgili Hado Türkiye Koordinatörü Can Duraslan’dan bilgi alarak bir süre milli takım oyuncuları ile maç yaptı ve oyunu deneyimledi. Artırılmış gerçeklik oyunu Hado’nun Uzak Doğu’da turnuvalarının düzenlendiğini ve geleceğin sporu olarak adlandırıldığını belirten Hado Türkiye Koordinatörü Duraslan, “Yakar topun dijital hali diyebileceğimiz ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle oynanan bu oyun, birçok ülkede sanal spor branşı olarak yer alıyor. Karşılıklı iki takım birbirine ışık topları fırlatarak kendilerine gelen ışık toplarını savunuyor” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş ise üniversitemizin paydaşları olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı liseler ve belediye gençlik merkezindeki gençlerimizin etkinliğe davet edildiğini kaydetti. Prof. Dr. Bektaş, “Biz Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak Hado Türkiye’nin bu sporu tanıtımı noktasında düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca mayıs ayında Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası yapılacak. Dolayısıyla etkinliğin amacı hem bu şampiyonaya katılacak sporcuları tespit etmek hem de bu yeni sporu üniversite gençliğine tanıtmak” diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat