TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Açık Erişimli Yayın Oranında Üçüncü Sırada

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye’deki 193 üniversitenin genel değerlendirmesinin yapıldığı, “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021” yayınlandı. Üniversitemiz yüzde 81 ile açık erişim imkânı bulunan kurum adresli bilimsel yayın oranı en yüksek 3’üncü üniversite oldu.

193 üniversitenin verilerinin analiz edildiği raporda, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın" başlığı altında yer alan “Kurum adresli bilimsel yayınların açık erişim oranı” alt göstergesinde 193 üniversite “ilgili ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış ve tam metnine ulaşılabilen yayın sayısının, aynı yıl üniversite adresli yayımlanan toplam sayısına oranı” dikkate alınarak sıralandı. Yalnızca makale ve derlemelerin dâhil edildiği değerlendirmede TÜBİTAK ULAKBİM-TR Dizin ve InCites Clarivate kaynaklı veriler baz alındı.

Kurum adresli en az 100 yayını olan üniversitelerin değerlendirmeye alındığı rapora göre, 193 üniversitenin ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış kurum adresli açık erişimli yayın oranı ortalaması yüzde 61 olarak saptandı. Açık erişim imkânı bulunan kurum adresli bilimsel yayın oranının 15 üniversitede yüzde 75 ve üzerinde olduğunun kaydedildiği rapora göre Üniversitemiz yüzde 81,10 ile açık erişim imkânı bulunan kurum adresli bilimsel yayın oranı en yüksek 3’üncü üniversite oldu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat