Kampüste Minik Yüreklere Özel Oyun Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Üniversitemiz merkez kampüsünde düzenlenen Oyun Şenliğinde buluşan çocukların 23 Nisan coşkusu ve neşesi doruğa çıktı. Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Çocuk Bayramı’nı büyük bir katılım ve heyecanla kutlayan minikler; öğretmenleri, anne-babaları, akademisyenler ve üniversite öğrencisi büyükleri ile birlikte müzikli koro eşliğinde eğlendiler. Fatih Eğitim Fakültemiz bünyesindeki Özel Eğitim ve Temel Eğitim Bölümü öğrencilerinin gönüllü organizasyonu, Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzikli eğlence programını üstlendiği program B Blok önündeki alanda gerçekleştirildi. Burada kurulan sahnede müzik öğretmeni adayı öğrencilerimiz Ellerini Vur, Elma Kurdu, Ağaçkakan, Çekirdeksiz Domates, Farecik, Arkadaşım Eşek, Güzel Yurdum, Senden Daha Güzel ve 23 Nisan Şarkısı’nı çalarak seslendirirken toplam 12 okuldan gelen yüzlerce öğrenci şarkılara danslarıyla eşlik etti. Finaldeki 10. Yıl Marşında bayraklar hep birlikte sallandı.

KARNAVAL YERİ

Eğlencenin en temel çocuk haklarından biri olduğunu belirten akademisyenler sahneden tüm velileri ve misafirleri çocukların eğlencesine katılmaya çağırdı. Daha sonra sazlar ve koro eşliğinde veliler, akademisyenlerimizle el ele tutuşarak halay çekti, horon tepti. Ortaya çıkan birbirinden güzel görüntüler izleyenleri mest etti. Bazı öğretmenler ve veliler, çocuklara eşlik ederek renkli kostümler giydi. Gösteri, konser ve oyun alanı girişinde kurulan oyun stantlar ise birbirinden kıyasıya yarışlara sahne oldu. Kreş ve anaokulu öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte karnaval yerine çevirdiği kampüste, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen oyun şenliği ile tarihi bir gün yaşadı. Veliler ve öğretmenler Üniversitemiz yönetimine teşekkür ederken, özellikle Müzik Eğitimi Bölümü’nün mükemmel performansı izleyen herkesten büyük alkış aldı. Havanın güzel olması hem katılım oranını, hem de programın coşkusunu artırdı.