TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Sahne Sanatları Bölümümüz İlk Oyununu Sahneledi

Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü tarafından Shakespeare’nin Tragedyalarından Monologlar Kolajı teması içindeki Gölgeler adlı oyunu sergilendi. Shakespeare’nin oyunlarında geçen monologlardan oluşturulmuş tek perdelik oyunu başarıyla sahneleyen öğrenciler ayakta alkışlandı.

İki yıl önce kurulan bölümün ilk oyununu sahneye koyduğunu belirten Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Nalbantoğlu, “Tiyatro oyunumuzda 1. ve 2. sınıflarımızdan 22 öğrencimiz yer aldı. Yaklaşık 3 hafta içinde hazırlandık ve bölüm olarak bu ilk oyunumuz oldu.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sahne Sanatları Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Gamze Tanrıvermiş’in yönettiği oyunun koreografisini Öğr. Gör. Meltem Atagün üstlendi. Tiyatro gösterisini akademik ve idari kadromuzla birlikte izleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer oyun sonunda emeği geçen hocalarımıza birer teşekkür belgesi verirken şunları söyledi:

“Devlet Konservatuarımızın sahip olduğu imkânları göz önüne aldığımızda bu kadar sürede böylesine muhteşem bir oyun sergilemeleri bizi çok duygulandırdı. Şahsen ben de gurur ve coşku doluyum. Devlet Konservatuvarının fiziki imkânlarının daha da iyileştirilmesi için elimden gelen tüm desteği vereceğim. Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

İlgili Resimler


Menüyü Kapat