TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Devlet Konservatuvarımız ile Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi Arasında Önemli Anlaşma

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı’na bağlı Karadeniz Müzik Arşivi (KARMA) ile Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi arasında arşiv paylaşımı konusunda anlaşma imzalandı.

Pandemi koşulları nedeniyle uluslararası kargo yoluyla gerçekleşen anlaşmaya Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ayşegül Ergene ve Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi Genel Müdürü Kenji Yoshida imza attı.

Anlaşma hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ergene, etnoloji ve kültürel antropoloji araştırmalarının yapıldığı bir araştırma merkezi olmasının yanı sıra ulusal müze olarak hizmet veren Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi’nin Karadeniz Müzik Arşivi’ne (KARMA) katkısının son derece önemli olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Ergene, “Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi, anlaşma çerçevesinde dünya kültürlerinin tören ya da benzer performanslara dayalı görüntülerini ve 17 adet görsel müzikoloji materyalini DVD olarak bağışladı. Bununla birlikte anlaşma kapsamında KARMA ve Japonya Ulusal Etnoloji Müzesi arasında arşiv paylaşımı hayata geçirildi. Diğer bir ifadeyle müze ile arşiv paydaşı haline geldik” dedi. Doç. Dr. Ergene, KARMA’nın Almanya, İngiltere, Avusturya, ABD, Gürcistan ve Japonya’da bulunan müze ve arşivlerle iş birliği anlaşmalarının ve etkileşiminin bulunduğunu ifade etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat