TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörlüğümüzden Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Üniversitemizde özel bir kutlama programı düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ufuk Töman’ın senato salonunda kadın çalışanlarımızla bir araya geldiği programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, başta şehitlerimizin yakınları olmak üzere Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden kadınlarımıza Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi. Ayrıca Gazze’de, Mynamar’da, Arakan'da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde insanlık dışı muamelelere maruz kalan ölüm kalım mücadelesi veren mağdur ve mazlum kadınlarında bir an önce bu dramatik durumdan kurtulmaları ve kadınların karşılaştığı fiziksel ve psikolojik şiddet gibi sorunların son bulması temennisinde bulundu. Âşıkkutlu, “Kadınlarımızın bu güzel gününü tebrik ederken; vatan, millet, din ve devlet uğrunda şehit düşen tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, bize emanet olarak bıraktıkları annelerine, eşlerine, kardeşlerine de sağlık sıhhat diliyoruz” dedi.

Konuşmasında kültürümüzdeki ‘ana kucağı’ tasvirine dikkati çeken Rektörümüz daha sonra şunları kaydetti: “Kadınlar, toplumların var olmasında, şekillenip gelişmesinde merkezi konumda bulunan en değerli varlıklardır. Çünkü onların şefkati, fedakarlığı, özverisi, üretkenliği olmasaydı bugün biz de olmazdık. Kadın sayımızın giderek arttığı üniversitemizde kadın çalışanlarımızla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Kadınlarımız toplumları oluşturan ve şekillendiren değerlerimiz. Farkındalık oluşturmak ve artırmak için bu gibi günler elbette değerlidir. Ancak yılın her günü kadınlarımızın değerli ve anılmaya değer olduğunu da unutmamak gerekir.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından beraberindekilerle, kadın personelin talep ve dileklerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Rektörümüz ve beraberindekiler kadın çalışanları tek tek kutlayarak çiçek verirken çalışanlar da yönetime teşekkür etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat