TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“Farklı Dillerden Gönüllere Esinti” Projesi Tanıtıldı

Üniversitemiz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KULDER) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Farklı Dillerden Gönüllere Esinti” projesi KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Rakıcı, KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu ve Trabzon’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile farklı liselerde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tanıtım videolarının gösterimi gerçekleşti. Uluslararası öğrenciler adına kürsüye çıkan Güney Sudanlı Kuot Emmanuel’in konuşmasının ardından Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam-Hatip Lisesi İngilizce öğretmeni Neslihan Özpınar proje hakkında bilgi verdi. KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu ise derneğin geçmiş yıllardaki etkinliklerine dair katılımcıları bilgilendirerek projenin önemine vurguda bulundu.

Ülkemizin tanıtımı açısından uluslararası öğrenciler çok önemli

Trabzon’un uluslararası öğrenciler için bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, “Farklı Dillerden Gönüllere Esinti Projesi’ni çok önemsiyoruz.  Bu proje, ilk ve orta dereceli okullarımızdaki öğrencilerimizi üniversitelerimizdeki uluslararası öğrencilerimizle bir araya getirerek İngilizce konuşma becerilerini geliştirme anlamında çok önemli. Projenin öğrencilerimizin yabancı dil gelişimine çok kıymetli katkılar yapacağına inanıyorum. Ayrıca uluslararası öğrencilerin kültür elçisi olarak ülkelerine dönmeleri, ülkemizin tanıtımı açısından da çok önemli. Sadece Trabzon Üniversitemizde 30’dan fazla ülkeden gelen öğrenci var. Bu çok önemli bir fırsat. Trabzon Üniversitesi olarak bu projenin her ayağında katkı sunmaktan büyük bir onur ve sevinç duyuyoruz.” dedi.

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Rakıcı ise Trabzon Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesinde 2 bine yakın uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, “Bugün çok yüksek meblağlar ödeyerek yurt dışına dil öğrenmeye gitme durumu söz konusu. Bu projede ise uluslararası öğrencilerimiz kendi istekleri ile ‘Türk öğrenciler arasında yabancı dil konuşma pratiğinin geliştirilmesine bir katkımız olsun’ düşüncesiyle gönüllü olarak yer alıyorlar. Bu bakımdan öğrencilerimiz açısından son derece kıymetli bir fırsat” şeklinde konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat