Üniversitemiz, KTÜ, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve KULDER Arasında Anlamlı İş Birliği

Üniversitemiz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KULDER) arasında Trabzon’daki ilk ve orta dereceli okullarda uluslarası öğrencilerin katılımıyla eğitim, sosyal, kültür ve spor faaliyetleri düzenlenmesi amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

Hazırlanan iş birliği protokolü Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen törende Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu tarafından imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullarda, Üniversitemiz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla eğitim, sosyal, kültür ve spor faaliyetleri düzenlenmesi amaçlanıyor. Uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtmaya yönelik olarak okullarda etkinlikler düzenlenmesini içeren protokolle ayrıca uluslararası öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında yabancı dil konuşma pratiğinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler de gerçekleştirilecek.