TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz Öğrenci Kulüpleriyle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, SKS Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile birlikte öğrenci kulüpleri başkan ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kulüp yöneticileri ile hasbihalde bulunup öneri ve taleplerini dinleyen Rektör Âşıkkutlu, “Sayıları 40’a ulaşan üniversite kulüplerimizin ve öğrencilerimizin daima yanındayız. Çünkü biz idarede ‘yönetim’ değil, ‘yönetişim’ felsefesini benimsiyoruz” dedi.

STK VURGUSU

Yenilenerek hizmete açılan Üniversitemiz Merkez Fatih Kampüsü Yemekhanesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın organizesinde gerçekleştirilen programda öğrencilere hitap eden Rektörümüz, “Önce dünyayı sarsan pandemi, ardından yaşadığımız büyük deprem sebebiyle sizlerden uzak kaldık. Bu süreçte bir kez daha anlaşıldı ki siz değerli öğrencilerimiz, kampüslerimizin süsüdür. Hamdolsun şimdi gençlerimizle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kulüplerimizi de üniversitemiz bünyesinde adeta birer sivil toplum örgütü gibi görüyoruz” dedi.

KÜRESEL DEĞİŞİMİN ETKİSİ

Öğrenci kulüplerinin etkinlikleri sayesinde öğrencilerimizle birebir ve etkili iletişim kurabildiğini belirten Rektörümüz Âşıkkutlu, "Yönetim olarak kulüp tüzükleriniz doğrultusunda yapacağınız etkinliklerde elden gelen her türlü desteği size veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Nitekim içinde bulunduğumuz, bilişim ve iletişimin çok hızlı geliştiği dijital çağda yaşanan değişim ve dönüşüm karşısında yapabileceğiniz çok önemli faaliyetler var. Zira Dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir olay veya gelişme tüm dünyaya hızla yayılıyor ve çok önemli etkilere yol açabiliyor. Bu etkiler karşısında kulüplerimizin yapabileceği önemli faaliyetler var. Ayrıca, öğrencilerimizin kariyer gelişiminde kulüplerimizin önemi çok büyük” diye konuştu.

HİÇBİRİNİZ BİZDEN AYRI DEĞİLSİNİZ

Üniversiteyi yönetim değil, ‘yönetişim’ anlayışıyla idare etmeyi amaçladıklarını söyleyen Âşıkkutlu, kulüplerden birbirlerinin faaliyet alanlarına saygı göstermelerini isteyerek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kulüplerimizin faaliyetleri ile Atilla Hocamız ilgileniyor. Hocamız bu konuları hem iyi biliyor, hem de yakından ilgileniyor. Huzurlarınızda kendisine ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızda çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizin, kulüp olarak yaptığınız faaliyetler, bizim faaliyetlerimizden ayrı değildir. Çünkü özellikle kalite süreçleri açısından yapılan değerlendirmelerde faaliyetlerinizin bizim için büyük önemi var."

ÇİMER: HUKUKİ ÇERÇEVEDE KALIN

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer de yaptığı konuşmada, faaliyette bulunan 40 öğrenci kulübünün tamamına özel önem atfettiklerini, kulüplerin her birinin kendi faaliyet alanlarıyla ilgili ayrı  birer tüzüğe sahip olduğunu vurgulayarak, faaliyetlerinizi öğrencilerimizin kişisel gelişmelerine uygun olarak formüle edin. Hukuk sistemi içerisinde kalarak, tamamen üniversitemizin ve öğrencilerin haklarını koruyarak, devletimizin, milletimizin ve öğrencilerimizin yararına ve üniversitemizin stratejisine uygun olarak etkinlikler gerçekleştirmenizi bekliyoruz. Bu anlamda kampüse, gençliğe, eğitim-öğretim faaliyetine çok yönlü katkı yapacak etkinlikler istiyoruz. Biz de aynı hukuk sistemi çerçevesinde maddi, manevi ve idari desteği  sağlayacağız. Sizden gelecek öneri ve talepler de bu aşamada çok önemli” dedi.

Kulüpler adına söz alan öğrenciler, değişik konulara ilişkin görüş ve taleplerini dile getirdiler. Trabzon Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Celal Kokoğlu, kulüpler ve öğrenciler adına üniversite yönetimine teşekkür etti. Etkinlik Rektörümüz Âşıkkutlu ve beraberindekilerin öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Menüyü Kapat