TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizin Tüm Birimleri “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

 “Sıfır Atık Belgesi” alma sürecini başarıyla tamamlayan Üniversitemizin tüm birimlerine, Trabzon Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından temel seviye “Sıfır Atık Belgesi” verildi.

Sıfır Atık Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen “Sıfır Atık Belgesi” alma sürecinin başarıyla tamamlanmasıyla, üniversitemizin tüm birimleri atık yönetimi konusunda gerekli ekipman ve sistem alt yapısını tamamlayıp mevzuatta belirtilen kriterleri sağladığını ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırıldığını belgelemiş oldu. Böylelikle ilki 06 Mayıs 2021’de Fatih Yerleşkesi için alınan Temel Belge’den sonra Üniversitemize ait tüm yerleşkelerin temel hazırlık ve alt yapısı tamamlanmış oldu.

“Sıfır Atık” Hareketine Tam Destek

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, hızlı ve başarılı şekilde yürütülen süreçten ötürü başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne, Üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörlüğü Birim Temsilcilerine ve süreci başından beri takip eden tüm personele teşekkürlerini sunarak üniversitemizin mevcut alt yapı ve insan kaynaklarıyla bölgede örnek uygulamalara öncülük edebilecek potansiyelde olduğunu belirtti. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir ülke ve temiz bir çevre bırakmak hedefiyle tüm kaynaklarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık hareketine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

“Yeşil Kampüs” Olmayı Hedefliyoruz

Üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu, koordinatörlük olarak Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Serencam’ın destekleriyle, bölgede Sıfır Atık farkındalığını artıracak eğitim tabanlı örnek bir model oluşturarak “Yeşil Kampüs” olmak istediklerini açıkladı. Prof. Dr. Şeyihoğlu, bu sürecin başarıyla yürütülmesinin önce insani sonra da toplumsal sorumluluklarımız arasında olduğunu bu yaklaşımla atık çıkarmayı azaltma ve atıkları değerlendirme konusunda insanlara yeni bir bilinç kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Süreçte mesai içi ve mesai dışı vermiş oldukları destekten ötürü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz’a ve çalışma arkadaşları Arif Yılmaz ve Kimyager Nilüfer Kuturoğlu’na teşekkürlerini sundu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat