TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Afet Eğitim Yılı Kapsamında Eğitimler Gerçekleştirildi

Toplum genelinde afet farkındalığının geliştirilmesi için 2021 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmesiyle Üniversitemizde “Afet Eğitim Seferberliği” kapsamında bir dizi eğitim gerçekleştirildi.
Üniversitemiz ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan protokol kapsamında, Üniversitemiz Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala tarafından akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimize Afet Farkındalık Eğitimleri verildi. Eğitimlerde toplumda farkındalık oluşturmak, depremlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağını göstermek ve risk azaltıp önlem almak, afetlerde karşılaşılabilecek tehlike ve riskler konusunda uyarılara dikkat etmek, bireysel afet bilincini geliştirmek, alınacak önlemlerle afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak ve bireyleri afete hazırlayabilmek için gerekli olan adımlar anlatılarak depreme yönelik yapısal ve yapısal olmayan tehlikeler ile bu tehlikelere karşı alınabilecek önlemler ele alındı.
Afetlere hazır olma bilincinin yükseltilmesinin hedeflendiği eğitimlerde ayrıca Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Perihan Şimşek, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. İsmail Turgut Pala ve Öğr. Gör. Aynur Kaya ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Mehmet Ali Tekincanlı “Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi” aldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat