TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Politikalar Paneli Oturumları Belirlendi

Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenmesi planlanan “Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Politikalar ve Kurumlar Arası İş Birliği Paneli”nin ön çalışmaları ile ilgili ikinci toplantı gerçekleştirildi. Senato salonundaki ikinci toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul katıldı.

Bir devlet politikası olarak yürütülen bağımlılıkla mücadele konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara yer verilecek olan panellerde ele alınması düşünülen konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda “Kurumlar Arası İşbirliğine Neden İhtiyaç Duyuyoruz?”; “Bağımlılığı Tanıyor Muyuz?”; “Arz ve Talep ile Mücadelede Kurumlar Arası İş Birliği”; “Bağımlılıkla Mücadelede Danışmanlık, Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri”; “Bağımlılıkla Mücadelede İletişim ve Koordinasyon” oturumlarına panel kapsamında yer verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Tuğba Aslan’la birlikte Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Demirtaş; Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Esra Bekircan,  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Fatma Eski, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tuğçe Mehlika Şanver, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Birimi Uzman Psikolog Faruk Bozkır, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Aynur Büyükgöz, Halk Sağlığı Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğçe Karacaoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden Polis Memuru Gözde Bayram, Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Psikolog Sedanur Demir ve Öğretmen İmdat Yavaş, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) Uzman Klinik Psikolog Özdenur Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Psikolog Ahmet Köroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Muhammed Keleş ve Ayça Çavuşoğlu da hazır bulundu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat