TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden “Trabzon’daki Mesleki Eğitim" Çalıştayına Destek

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde “Mesleki ve Teknik Eğitim” ile ilgili sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin sektör temsilcileriyle birlikte istişare edilmesine yönelik çalıştay düzenlendi

Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde düzenlenen çalıştaya Üniversitemiz paydaş kurum olarak katkıda bulundu. Trabzon'da mesleki ve teknik eğitimin kalitesini daha da arttırmak için çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştaya Üniversitemizi temsilen Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün, İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Semra Çinemre, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Lokman Şılbır ve Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. İlyas Ün katıldı.

Çalıştayda öğretmenler, akademisyenler, okul aile birliği üyeleri, çeşitli sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları gibi altmışın üzerinde temsilci görüş ve önerilerini sunarak sürece katkıda bulundu.

Çalıştayda beyin fırtınası tekniği ile katılımcılar tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla “İstihdamı Destekleyici Stratejiler”, “Yatırım ve Kaynakların Etkin Kullanımı”, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık”, “İş Dünyası ve Eğitim Kurumları Arasındaki İş Birliği” ile “Geleceğin İhtiyaçlarına Uyum” başlıklarında beş temel hedefin gerçekleştirilmesi önündeki sorunları anlamak için çok sayıda problem durumu üretildi.

Çalışma grupları tarafından üretilen problem durumları için ortak akıl yöntemi ile her amaca göre ikişer soru belirlenerek problemlere yönelik üretilen ipuçları cevaplanmaya çalışıldı.

Çalıştay sonunda her çalışma grubu ele aldığı amaç için ortaya çıkan çözüm önerilerini sunduğu genel bir değerlendirme gerçekleştirdi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat