TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Politikalar Şekilleniyor

Üniversitemiz ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi planlanan “Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Politikalar ve Kurumlar Arası İşbirliği Paneli”nin ön çalışması Üniversitemiz Fatih Kampüsünde gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Halk Sağlığı Hizmetleri Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul ile Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer ile konunun uzmanları katıldı.

Bir devlet politikası olarak yürütülen bağımlılıkla mücadele konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara yer verilecek olan panellerde ele alınabilecek konulara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bağımlılıkla mücadelede riskli durumlar, eğitim ve önleme, bağımlı birey ve ailesine yönelik psiko-sosyal yaklaşımlar, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde yaklaşım ve ekip yaklaşımı konularına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Üniversitemiz Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Recep Demir ve Şube Müdürü Tuğba Aslan ile birlikte Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker, Öğr. Gör. Dr. Esra Bekircan, Arş. Gör. Fatma Eski, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tuğçe Mehlika Şanver, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Aynur Büyükgöz, Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğçe Karacaoğlu ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden Polis Memuru Gözde Bayram da hazır bulundu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat