Başarılı Öğretim Görevlimiz Özdemir Hafızoğlu'na Bir Ödül Daha

Akademik ve müzikal alanlarda birbirinden önemli başarılar elde ederek birçok ödülün sahibi olan Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Özdemir Hafızoğlu, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yakın geçmişte Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Birinci Altınbaşak Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'ndan birincilikle dönerek Üniversitemize ve şehrimize büyük gurur yaşatan bestekâr akademisyenimiz Özdemir Hafızoğlu, hemen arkasından Ankara'da düzenlenen Bizim Dostlar Türk Müziği Kültür Derneği'nin 2. Şarkı Sözü Yarışması'nda da Kürdilihicazkâr eseri ile birinciliği kazanmıştı. Hafızoğlu, son olarak İstanbul Fatih Belediyesi'nin Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Beste Yarışması'nda da hicazkar saz semaisi ile ikinciliği elde etti.

Yaşamını müzikle şekillendirip müzikle beslendiğini belirten başarılı hocamız müzik tutkusu ile ilgili çalışmalarını değerlendirirken, "Ezgiler benim gıdam, nefesim, adeta cansuyum. Müzik olmazsa yaşayabileceğimi düşünmüyorum. Yeni besteler üretmek bana büyük keyif ve yaşam enerjisi veriyor. Yarışmalarda da iddialı olarak Türk Müziği'ne katkı sunmayı seviyorum" ifadelerini kullandı. Özdemir Hafızoğlu'nun birincilik ödülü alan Kürdilihicazkar eserin güftesi ise yine Üniversitemizde görev yapmış emekli Dr. Öğr. Üyesi Hülya Şimşek'e ait: "Dile benden ne dilersen sana bin can vereyim/Seni Leyla seni Mecnun gibi candan seveyim/Sana ömrüm bile versem yine azdır bilesin/Suya hasret bu yürekten dile umman vereyim."

Bestekâr hocamızı Trabzon Üniversitesi olarak bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz