TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz İlk 5'te

Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip 10 bin akademisyenini sıralayan “AD Scientific Index - 2022 Turkey Top 10.000 Scientists” listesinde Üniversitemizden 21 akademisyen yer aldı. Aynı araştırmaya göre Üniversitemiz, 199 üniversite arasında 61’inci, 2010 sonrası kurulan 46 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşti.

Uluslararası bilimsel sıralama kuruluşu “AD Scientific Index” tarafından Google Scholar açık profilleri baz alınarak hazırlanan “AD Scientific Index - 2022 Turkey Top 10.000 Scientists” listesi yayınlandı. Türkiye’de en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip ilk 10 bin akademisyeni gösteren listede Üniversitemizden 21 akademisyen yer aldı. Araştırmaya göre Üniversitemiz, 125 devlet üniversitesi arasında 42’nci, 2010 sonrası kurulan 46 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşerek önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, Üniversitemiz genel sıralamada 199 üniversite arasında 61’inci, 2000 sonrası kurulan üniversiteler sıralamasında 115 üniversite arasında ise 19’uncu oldu.

Araştırma 212 ülkeden 14 bini aşkın üniversiteyi kapsıyor

Bilim insanlarının, H indeks, i10 indeks, atıf sayısı gibi verilerini temel alarak üretkenlik katsayısını hesaplayan “AD Scientific Index” çalışması, 212 ülke, 14 bin 110 üniversite ve 712 bin akademisyenin bilimsel çalışmalarını kapsıyor. Üniversite, ülke, bölge, dünya bazında sıralamaların gerçekleştirildiği çalışmada Türkiye adresli Üniversite ve kurumlardan en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen listelendi.

Üniversitemizden 21 akademisyen yer aldı

En çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen arasında Üniversitemizden sırasıyla Prof. Dr. Adnan Baki, Prof. Dr. Haluk Özmen, Prof. Dr. Muammer Çalık, Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Prof. Dr. Bülent Güven, Prof. Dr. Gökhan Demircioğlu, Prof. Dr. Durmuş Ekiz, Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Prof. Dr. Ünal Çakıroğlu, Prof. Dr. Hasan Genç, Prof. Dr. Suat Ünal, Prof. Dr. Erhan Durukan, Prof. Dr. Taner Altun, Prof. Dr. Bülent Şahin, Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Arzu Saka, Doç. Dr. Özge Erdoğan, Prof. Dr. Selahattin Arslan, Prof. Dr. Sabiha Odabaşı Çimer, Doç. Dr. Orhan Çakıroğlu ve Doç. Dr. Mehmet Palancı yer aldı.

En çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10 bin akademisyen sıralamasına girme başarısı gösteren 21 akademisyenin yanı sıra ilk 10 bin ile 15 bininci sıralar arasında yer alarak listeye giren 9 akademisyen ise şu şekilde sıralandı: Prof. Dr. Nedim Alev, Doç. Dr. Fatma Altun, Doç. Dr. Hava İpek Akbulut, Prof. Dr. Yavuz Akbaş, Prof. Dr. Vesile Oktan, Doç. Dr. Ayça Çebi, Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu ve Prof. Dr. İdiris Yılmaz.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Araştırmanın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

 

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat