TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Akademisyenlerimiz Sahnede ‘Parla’dı

Üniversitemiz Akademisyenler Türk Halk Müziği Topluluğu ‘100. Yıl Konseri’nde Türk Halk Müziğinin seçkin örnekleri ile müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Özellikle “Parla” marşını başarıyla okuyan koro ayakta alkışlandı.

Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüz Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlileri Özlem Aydın ile Köksal Ayşan yönetiminde icra edilen “100. Yıl Konseri” adlı müzik ziyafetinin korosunda Üniversitemizin farklı akademik birimlerinde görev yapan akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve konuk sanatçılar yer aldı.

Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan konserin sunuculuğunu Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Araştırma Görevlisi Aybüke Baştürk üstlendi. Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla verilen konsere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer fakülte dekanlarımız, akademik, idari personelimiz ile öğrenciler ve müzikseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra seslendirilen seçkin eserler dinleyenleri duygulandırdı. Ziyafet sonunda koro şeflerine çiçek ve teşekkür belgesi takdim eden ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu'nun koronun özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ve tebriklerini ileten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer;  “Maalesef 2023 yılına depremlerle başladık. Ülke olarak sarsıldık ama bir ve beraber olduk. O duyguyu yaşatıyoruz ve unutmuyoruz. Arkadaşlarımız geçtiğimiz yıl büyük bir özveri ile bu koro ile çalışmaya başladılar. Bölgemizde ve ülkemizdeki afetler sebebiyle konseri ertelemek zorunda kaldık. İkinci kez konserin icrası için hazırlandıklarında da tehir ettik, nitekim Irak’ın kuzeyinde 12 kahraman Mehmetçiğimizi kaybettik, hepsini rahmetle anıyorum. Değerli hocalarımız uzun süredir çalışmalarına bu şekilde devam ettiler ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı adına bu konseri düzenlediler. Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile Türk Milletinin varlığı birliği için, Bayrağımızın dalgalanması için hayatlarını feda etmiş olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize bize bu güzel ülkeyi bıraktıkları için sağlık sıhhat diliyorum. İki saatlik bir performansla Erzurum, Tokat, Kırşehir, Ankara, Kars, İzmir gibi yörelerden kimisi neşe, kimisi mutluluk, kimisi aşk, kimisi de gurbet acısı anlatan eserlerle bizi duygulandırdılar. Koromuzun büyük performansı karşısında çok gururlandık, çok mutlu olduk. Yoğun bir çaba ile bu programı hazırlayan akademisyenlerimize ve koromuza teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Çimer ayrıca, Üniversite Türk Halk Müziği korosunu kurumsallaştıracaklarını da vurgularken, “Başka yerlerde de İnşallah bizi başarıyla temsil edecekler. Bunun da sözünü buradan vererek en içten saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Fatih Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Şef Köksal Ayşan’ın yönettiği koro ve sazlar uyumları ile göz doldururken konseri izlemeye gelen türküseverler özel bir ziyafete tanık oldu. Birbirinden güzel eserler seslendiren korist ve solistler, göz alıcı performansları ile dakikalarca alkışlandı. Konser salonunu dolduran dinleyiciler, Cumhuriyetinin 100. yıl kutlamaları boyunca seslendirilirken halen birçok tören ve mecrada büyük beğeni toplayan “Parla” marşını büyük bir coşku ile icra etti. Tüyleri diken diken eden “Parla” marşına baştan sona eşlik eden dolu salon, başarılı koroyu ayakta alkışladı.

Menüyü Kapat