Üniversitemizde Kültür Sanat Festivali “Yönetmen Öğretmen” Protokolü

Üniversitemizle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Devlet Tiyatrosu arasında “Kültür Sanat Festivali Yönetmen Öğretmen” iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner katıldı. Rektör Âşıkkutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Uygun ve İl Devlet Tiyatrosu Müdürü Uzuner tarafından imza altına alınan protokolle her üç kurum arasında Yönetmen-Öğretmen Tiyatro Festivali kapsamında öğrencilerin güzel sanatlar alanındaki yetenek ve becerilerini artırmak, serbest zamanlarını değerlendirmek, sanatın ve tiyatronun insan yaşamındaki önemini kavratabilmek, gençlerin sanatsal duygularını harekete geçirebilmek, tiyatronun evrensel dilini kullanarak sanatla barışık, ekip çalışmasına uyumlu, kendini iyi ifade edebilen, üretebilmenin coşkusunu yaşayan öğrenci profili oluşturabilmek, öğrencileri bu konuda cesaretlendirebilmek ve en önemlisi onları iyi birer tiyatro izleyicisi yaparak bir eseri sergileyebilmelerinin amaçlandığı belirtildi. Bununla birlikte sahne sanatlarına ilgili yönetmen/öğretmenlerin kendilerini geliştirebilecekleri ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturulması da protokolün amaçları içinde gösteriliyor.