Rektörümüz ÜNİ-DOKAP Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirilen DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) toplantısına katıldı.

Giresun Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’ın yanı sıra YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ve Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan katıldı.

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, “Yükseköğretim Kurulunun yeni vizyonuna göre, üniversitelerin istihdama sağlayacağı katkı Başkanlığımızın izleyeceği önemli performans kriterlerinden birisi olacaktır” dedi.

Üniversite birliklerinin, yükseköğretim kurumlarının misyonları çerçevesinde güçlerini birleştiren önemli oluşumlar olduğunu ifade eden Özvar, bu oluşumların, iş birliği ve başarılı uygulama örneklerinin paylaşımı yoluyla üyelerinin eğitim öğretim kalitesini ve araştırma kapasitelerini artırmakla kalmadığını, aynı zamanda ulusal ve uluslararası rekabette başarılı olabilmeleri için benzersiz fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Doğu Karadeniz Projesi'nin (DOKAP) önemini vurgulayan Özvar, bu proje içerisinde üniversitelerin üstleneceği rollerin bölgenin kalkınmasına doğrudan önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Gün boyu devam eden toplantılar kapsamında, Doğu Karadeniz bölgesindeki üniversitelerin mevcut durumu, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı, kalite güvence sistemi, üniversiteler arası iş birliği imkanları, gelecek dönemler için planlanan çalışmalar, bölgenin akademik açıdan değerlendirilmesi gibi konu başlıkları üzerine istişare ve değerlendirmeler yapıldı.