TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Akademik Personeli ve Doktora Öğrencilerine Yönelik Proje Yazma Eğitimlerinin ilki Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Güven’in koordinatörlüğünde ve TÜBİTAK 2237-B Proje Yazma Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında toplamda 5 kez düzenlenmesi planlanan “Akademik Düzeyde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliklerinin birincisi 8-10 Aralık 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Fatih Kampüsü D Blok FDL101 laboratuvarında gerçekleştirildi.

Üniversitemiz akademik personeline ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğe Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu ve Tonya Meslek Yüksek Yüksekokulu’nda görev yapmakta olan 18 öğretim elemanımız ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde öğrenimlerine devam eden 2 doktora öğrencimizin katıldığı birinci etkinlikte katılımcılar;

- proje hazırlama öncesi bilinmesi gereken temel kavramlar,

- bilimsel araştırma konusu seçimi, hipotez kurma,

- araştırmanın planlanması,

- araştırma sonuçlarının analizi ve dokümantasyonu,

- proje iade, başarısızlık sebepleri ve proje başarısını artırma stratejileri

konularında hem bilgilendirildi hem de geçmiş proje tecrübeleri paylaşıldı. Ayrıca 4 grup halinde disiplinlerarası proje yazımı, projelerin sunulması ve panel değerlendirmesinin yapıldığı etkinlikte katılımcılar proje hazırlama ve değerlendirme süreçleri hakkında deneyim kazandılar.

Gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerin eğitmenleri, daha önce birçok farklı projede yürütücü, araştırmacı, danışman ve panelist olarak görev alan öğretim üyelerimizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Bülent Güven, Prof. Dr. Derya Çelik, Prof. Dr. Faik Özgür Karataş, Prof. Dr. Muammer Çalık ve TTM Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kokoç oldu.

Grupların 3 gün boyunca geliştirdikleri proje fikirlerini sunması, soru cevap, eğitmenlerin proje fikirlerini değerlendirmesinin ardından Katılım Belgesi takdim töreni ile etkinlik sonlandırılmıştır.

Menüyü Kapat