TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz İş Birliğinde Mesleki Eğilim Belirleme Beceri Ölçme Bataryası Eğitimleri Başladı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz iş birliğinde mesleki eğitimlerin değişen iş dünyası ihtiyaçlarına göre tespit edilmesi ve doğru yönlendirme yöntemlerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Mesleki Eğilim Belirleme Beceri Ölçme Bataryası Eğitimleri başladı.

Akçaabat Uygulama Oteli’nde açılışı gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Sema Aydın ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın yanı sıra çok sayıda okul yöneticisi ve öğretmen katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Kariyer Rehberliği Mesleki Yön Belirleme Becerileri Değerlendirme Atölyesi toplantısında bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Üniversitemizin kurulduğu ilk günden itibaren gerek kamu gerekse özel ve yerel kuruluşlar ile yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde pek çok alanda iş birliği protokolü imzalayarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda, şehrimizde yakın çalıştığımız ve birçok iş birliği protokolü imzaladığımız kurumlarımızın başında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gelmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaokul öğrencilerinden öğretmen ve yöneticilere kadar çok sayıda iş birliği yaptık. Bunları Ölçme ve Değerlendirme İş Birliği Protokolü, Üniversiteye Yolculuk Projesi İş Birliği Protokolü, Trabzon Öğretmen Akademisi İş Birliği Protokolü, Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Ve Tasarım Becerileri Merkezi İş Birliği Protokolü, Danışman Akademisyen Uygulaması Projesi İş Birliği Protokolü ve nihayet Kariyer Tanıma Merkezi Mesleki Rehberlik İş Birliği Protokolü olarak özetleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, iş birliği protokolünün hazırlanmasında ve uygulamasında emeği geçen Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Üniversitemiz akademisyenlerine teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Mesleki eğitimlerin değişen iş dünyası ihtiyaçlarına göre tespit edilmesi ve doğru yönlendirme yöntemlerinin geliştirilmesi amacıyla ülkemize özgü oluşturulan “Mesleki Eğilim Belirleme Beceri Ölçme Bataryası”,  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Trabzon, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Mersin illeri pilot uygulama kapsamına alınarak başladı. Bu kapsamda bataryaların uygulama eğitimleri yapabilmeleri için pilot illerden onar öğretmenin Beceri Ölçme Bataryaları eğitimlerine alınması ve sekizinci sınıf öğrencileri başta olmak üzere öğrencilerin ilgi, istek ve becerilerinin tespit edilerek doğru mesleklere yönlendirilmesi hedefleniyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat