TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden Öğretmenler Gününe Özel Görkemli Kutlama

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Üniversitemiz Fatih Yerleşkesi içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde zengin içerikli bir kutlama töreni gerçekleştirildi. Kutlama programına Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve dekanlarımız ile bürokrat ve siyasetçiler, akademik ve idari personelimizle öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Rektörümüz Emin Âşıkkutlu, öğretmenlerin oluşturduğu irfan ordusunun neferleri sayesinde Türkiye’nin aydınlık geleceğe taşınmasına dönük inancını dile getirdi. Rektörümüz Âşıkkutlu şöyle konuştu:

“Bir toplumu inşa eden ve onu geleceğe hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmenlik, insanın edep ve ahlakını şekillendiren, millî değerleri aşılayan, sağlıklı düşünmesini sağlayan ve böylece hayatın tüm alanlarına dokunan bir meslektir. Öğretmenler, bir ülkenin geleceği olan gençlerin nitelikli bireyler haline gelmesinde belki de ebeveynlerden daha etkilidirler. Attığımız her adımda onların ektiği tohumların meyvelerini topluyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken bu vesile ile aramızdan ayrılan Doç. Dr. Mehmet Okutan hocamızı ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum.”

Rektörümüz Âşıkkutlu daha sonra salondaki öğretmenlere ve öğretmen adaylarına seslenirken, “Sizler tarafından sağlıklı nesiller yetiştirildikçe toplumun her alanındaki sorunların azalacağını görebileceğiz. Günümüzde toplumda ne kadar sorun görüyorsanız, bu sorunların çözülebilmesi için en büyük sorumluluk sizlerin omuzundadır. Cumhuriyetin, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızları sizler ve bizler olacağız. Öğretmenin en büyük zenginliği yetiştirdiği öğrencilerdir. Yarının öğretmenleri olarak sizler de tüm hayat tarzınızla sadece öğrencilere değil, tüm topluma örnek teşkil edeceğinizi unutmayın” dedi.

Türkiye’de bir marka olmayı başarmış Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültemizle her zaman gurur duyduklarını ifade eden Rektörümüz Âşıkkutlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Yolu bu üniversiteden geçmiş ve geçecek olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, ülkemizin dört bir köşesinde geleceğimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’nun konuşmasından sonra Fakültemizden mezun olarak yurdun farklı yerlerinde bu mesleği sürdürmekte olan öğretmenlerden gelen seri ve kısa videolar sunuldu. Görevi başında şehit olan öğretmenlere dua, Türkiye’nin dört bir yanında göreve devam eden öğretmenlere alkış gönderildi. Meslekte 25 yılını dolduran akademisyen ve idari personele Rektörümüz Âşıkkutlu tarafından şükran plaketi takdiminin ardından emekli olan idari personele de Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal tarafından plaket verildi.

Daha sonra Sınıf Öğretmenliği Bölümümüzün öğretmen adayı 35 öğrencisinden oluşan koro, Doç. Dr. Zuhal Dinç Altun yönetiminde günün anlam ve önemini konu alan müzik dinletisi icra edildi. Şarkı ve türkülere Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencileri bağlama, tef ve kanunlarıyla eşlik etti. Ayrıca salonun girişinde hafta boyunca sürecek olan öğretmen temalı resim sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Menüyü Kapat