TRABZON ÜNİVERSİTESİ

AFAD’dan Kampüsümüzde Farkındalık Etkinliği

AFAD Başkanlığı tarafından Trabzon’a gönderilen Deprem Simülasyon Aracı, ‘afet farkındalığı’ oluşturmak amacıyla Üniversitemiz Fatih Yerleşkesinde stant açtı.  

Yaşadığımız büyük afetler sonrasında özellikle depremlere karşı duyarlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlayan AFAD Başkanlığı Trabzon’a gönderilen Deprem Simülasyon Aracı ile farkındalık çalışmalarına devam ediyor.  
Üniversitemiz Fatih Yerleşkesinde farkındalık ve bilinçlendirme programı kapsamında birçok kişiye depremi simüle etme imkânı sağlanarak deprem gerçeği ve depremden korunma yolları teknik gösterimlerle anlatıldı. Trabzon AFAD personeli tarafından konuyla ilgili bilgi paylaşımı, broşür dağıtımı ve afet farkındalığı konularında güncel bilgiler verildi. Etkinlikte Trabzon AFAD Şube Müdürü Nermin Baki Yılmaz ve Ahmet Koç, Şefler Hediye PEKEN ve Erkan AKPINAR ile birlikte 8 Uzman personel katıldı.

BÖLGEMİZ DE SORGULANMALI

Aralarında depremzede öğrencilerin de bulunan 450 ziyaretçinin alındığı program hakkında Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer özel donanımlarına sahip araç ve simülasyonları inceleyerek bilgi edindi. Kendisi de Hataylı bir depremzede olan Rektör Vekilimiz, “Depreme karşı tutarlı ve düzenli bir bilinçlenme tesis edebilmemiz için bu gibi programlar çok değerli. Depremlerde acı kayıplar verdik. Ancak afet denince sadece bu anlaşılmamalı. Karadeniz’de de akarsu yataklarında yerleşim ve tesisleşme alışkanlığımızı da sorgulamalıyız. Afetlerden korunmanın en önemli yolu, konunun ilkokuldan başlayarak müfredatla eğitim programlarına alınmasıdır” dedi. Çimer, 2 gün süren program için AFAD ekibine teşekkür etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat