TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Yapay Zeka Merkezimize DOKA’dan Destek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Üniversitemiz Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit’in yanı sıra Müdür Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Alper Şimşek ile Kurumsal İletişim Direktörümüz Öğr. Gör. Göksel Çelenk hazır bulundu. Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezimizdeki teknolojik çalışmaları merkez müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit ve ekibi ile yerinde inceleyen DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, “İnovasyona yönelik tüm konularda Trabzon Üniversitesi Yapay Zeka ve Kodlama Merkezini destekleyeceğiz” sözünü verdi.

Merkezi incelemesinin ardından Akpınar ziyaret dolayısıyla Kurumsal İletişim Merkezimize bir açıklama yaptı: “Bakanlığımız teknolojik altyapıları, arayüzleri desteklemek, dijital dönüşüm, girişimcilik eko sistemine katkıda bulunmak için bu tür merkezleri önemli buluyor. Biz de DOKA olarak çok yönlü katkı vermeye çalışıyoruz. Yapay zeka ve kodlama merkezi Trabzon’a ve Trabzon Üniversitesi’ne ciddi bir değer kattı. Çalışan ve üreten gençler üzerinden yaptığımız projelerle Türkiye’nin geleceği inovasyon ve gelişim odaklı değişecektir. Bu merkezi daha aktif bir şekilde canlı tutabilmek, burayı kuruluş amacına uygun hale getirmek ve ötesine geçirmek ajansımızın amaçları arasında olacak. Trabzon Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Burada ekibi de güzel olan bir teknolojik eğitim ve danışmanlık merkezi kurulmuş oldu. Özel sektörle bir bağ kuran, gelişime esas alan, teknoloji odaklı çalışan bir birim olacağı inancındayız. Burada gençlere hap olabilecek, parmakla işaret edilebilecek projeler olacak. İnşallah diğer sektörlere ve aktörlere de olumlu yansımaları olacaktır.”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit ise teknolojik gelişim ve inovasyonda bu gibi işbirliklerinin önemine işaret ederek Akpınar ve ekibine teşekkür etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat