Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile İşbirliği Toplantısı

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Üniversitemiz ile arasında “Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Hükümlü-Tutukluların Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri” hakkında toplantı gerçekleştirildi. Hükümlülere yönelik olarak uygulanacak olan konser, tiyatro, konferans, kurs gibi sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili esasları belirlemek amacıyla işbirliği sağlanmasının öngörüldüğü toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer ile Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İkinci Müdürü Bayram Kıroğlu faaliyete yönelik istişarede bulundu. Rektör Yardımcımızın odasında gerçekleştirilen toplantıda, ceza infaz kurumları ile topluma katkı sağlama ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yapılabilecek işbirlikleri proje olarak ele alındı.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

CEZAEVİNDE ÇALINACAK

Toplantıda Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla “Kahramanlık Türküleri ve Marşlar” temalı anlatımlı konserin Devlet Konservatuvarı Müdürümüz Prof. Dr. Ayşegül Ergene’nin şefliğinde ceza infaz kurumunda da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca kurumlar arası işbirliğinin sürdürülebilirliği için protokol çalışmaları yapılması planlandı. Ziyarette Prof. Dr. Çimer ve Kıroğlu'nun yanı sıra Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene, Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker, Arş. Gör. Bükre Kihtir, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Mazhar Eskisi, Sosyal Hizmet Uzmanı Buket Şahin ve Psiko-sosyal Servis Memuru M. Halil Kapısız da hazır bulundu.