TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Bekiroğlu Mutluluğunu Öğrencileri ile Paylaştı

Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği Öğretim Üyesi-Yazar Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde “Edebiyat” dalında ödüle layık görüldü. Bekiroğlu büyük bir gurur yaşarken mutluluğunu öğrencileri ve sevenleri ile paylaştı. Odası adeta ziyaretçi akınına uğrayan Hocamızı kutlamak için gelenler koridora sığmadı. Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

“YAZARLIĞIN AĞIRLIĞI”

Ödülün kendisini çok mutlu ettiğini belirten Nazan Hoca şunları söyledi: “Bu yıl 38. yılımdayım. Bu bana çok güzel bir sürpriz ve emeklilik hediyesi oldu. Cumhuriyet’in 100. yılında bir kadın yazar olarak beni ayrıca gururlandırdı. Benim asıl ödülüm öğrencilerim ve okurlarım. Onlarla olmaktan çok mutluyum. Bu ödül için okuluma, öğrencilerime, takdir edenlere, Cumhurbaşkanlığı Makamına ve Zat-ı Âlilerine teşekkür ediyorum. Sanatın bedeli çok ağır… Dünyaya bir daha gelsem acaba yazar olmayı tekrar seçer miydim, bundan çok emin değilim.”

KAHRAMANLARA MİNNET

Milletçe 100. yılını kutlamakta olduğumuz Cumhuriyeti tarihteki kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu belirten Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, “Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün geçmiş kahramanlarımızı minnet, rahmet, özlem ve saygıyla anıyorum. Akademik tezlerim olan Halide Edip ve Şair Nigar Hanım başta olmak üzere bütün hemşirelerimi, tüm büyük annelerimi de yine aynı sevgi saygı ve minnet duygularımla andığımı da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

GENÇLERLE DUYGULANDI

Kendisini, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile üniversite yönetimimizin tebrik paylaşımlarının mutlu ettiğini dile getiren Bekiroğlu, ders arasındaki molalarında ziyaretçilerine zaman ayırmaya çalışıyor. Odası çiçek bahçesine dönen Bekiroğlu’nun zaman zaman duygusallaştığı gözleniyor. Eski ve yeni öğrencilerinin tamamına isimleriyle hitap ettiği dikkati çeken ödüllü yazara çiçek takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu da başarısından dolayı Hocamızı kutladı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat