Cumhuriyetimizin 100. Yılını Hep Birlikte Kutladık

Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümünü münasebetiyle düzenlenen kutlama töreninde Üniversitemiz yönetimi ile akademisyen ve öğrencilerimiz bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’nun anıta çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam’ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ey Türk Gençliği…’ diye başlayan hitabesinde ‘Birinci vazifeniz Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ diyerek bize önemli bir emanet bırakmıştır. Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin 100. yılında bize birer emanet olarak bırakılan gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek asli görevimizdir" dedi.

Yakın coğrafyamızda son derece üzücü olaylar yaşandığını hatırlatan Rektörümüz konuşmasını şöyle tamamladı: “Tüm bu yaşananlar birlik beraberlik içerisinde vatanımızı, ülkemizi, milletimizi korumak ve kollamak adına sorumluluklarımızın önemini bize hatırlatıyor. Değerli gençler, Cumhuriyet emanetini bizden sonra devralacak olan sizlersiniz. Onun kazanımlarını korumak, geliştirmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için elinizden geleni yapın. Bunu yaptığınız zaman bu uğurda mücadele vermiş, şehit düşmüş, gazi olmuş ecdadımızın emellerini yerine getirmiş olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bugünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet, hürmet, minnet ve şükranla anıyoruz."