İl Sağlık Müdürlüğü ile 'Gençlik ve Ruh Sağlığı' Toplantısı

Üniversitemiz ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Gençlik ve Ruh Sağlığı” konulu toplantı gerçekleştirildi.  Gençlerin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla iş birliği sağlanmasının kararlaştırıldığı toplantıya Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul ile Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer katıldı. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki toplantıda gençliğin ruh sağlığı ve bağımlılıkla mücadele kapsamında sosyal ve kültürel etkinliklerin planlanması ile diğer kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirlikleri konuşuldu.  Ruh sağlığını destekleme ve farkındalık konularının önemine değinilen toplantıda sigara, alkol ve madde bağımlılığıyla birlikte davranışsal bağımlılıklar ve sağlıklı yaşam gibi konularda da farkındalık çalışmaları yapılacağı vurgulandı. Ziyarette Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Dilek Şeker, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tuğçe Mehlika Şanver ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Aynur Büyükgöz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğçe Karacaoğlu da hazır bulundu.