TRABZON ÜNİVERSİTESİ

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü: Türkiye Geçilmez” Webinarı Gerçekleştirildi

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında üniversitemiz tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü: Türkiye Geçilmez” isimli webinar düzenlendi.

Çevrim içi olarak gerçekleşen ve moderatörlüğünü Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yaptığı webinara, konuşmacı olarak Danıştay Üyesi ve HSYK Eski Üyesi Muharrem Özkaya katıldı.

Webinarda bir açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, hain darbe girişiminin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğinin altını çizerek “Bu hain kalkışmanın unutulmaması, unutturulmaması bununla birlikte bu hain darbe girişimine karşı milletçe verdiğimiz kutlu mücadelenin ruhunun daima canlı tutulması, yeni nesillere aktarılması ve aşılanması bu vesileyle milli birlik ve beraberlik ruhumuzun, özgürlük aşkımızın ve demokrasi bilincimizin pekiştirilmesi ve bu şekilde ülkemizin aydınlık geleceğine yönelik daima bu ve benzeri hain kalkışmalara karşı uyanık, şuurlu ve bilinçli olmamız amacıyla üniversitemiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.” dedi.

Rektörümüz, konuşmasının devamında 15 Temmuz hain darbe girişiminin akamete ve hezimete uğratılmasında devlet yöneticilerimizin ve milletimizin kararlı duruşunun ve topyekün direnişinin önemine değinerek, “Ülkemizin ve milletimizin istiklal ve istikbalini hedef alan, milletimizin geleceğini karanlığa gömmeyi amaçlayan bu melun kalkışma, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkesini, milletini ve öz değerlerini canından aziz bilen, ferasetiyle, dirayetiyle ve metanetiyle bütün yöneticilerimizin ve halkımızın kahramanlığı ile topyekün bir direniş ile karşı karşıya kalmış ve neticede Allah’ın yardımıyla akamete uğratılmış ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ülkemiz yeni bir aydınlık sabaha ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin, darbeler tarihi açısından farklı birtakım özellikleri olduğunu belirten Rektörümüz,  “Bu darbe girişiminin belki de yarım asır öncesine dayanan hazırlık safhası vardır. FETÖ mensuplarının ülkemizin en kutsal, en muteber, en değerli kurumlarına sinsice, gizlice, haince legal görünümlü bir görüntü altında illegal düşünce ve emellerini gerçekleştirmek üzere sızmış olmaları ve başta kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere onun kutsal üniforması altına gizlenerek kirli emellerini gerçekleştirmeye çalışmaları ve neticede 15 Temmuz gecesi bu hain emellerini gerçekleştirme teşebbüsünde bulunmaları bu hain terör örgütünün ve darbe girişiminin en temel vasıfları olarak özetlenebilir.” dedi.

Rektörümüz Aşıkkutlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ülkemiz tarihi boyunca birçok badireden geçmiştir. Birçok bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bütün bu mücadelelerden başarı ve zaferle çıkmıştır. Dolayısıyla nasıl ki tarihte ülkemiz vatanıyla, milletiyle, bütün değerleriyle birlikte bir mücadele vererek bağımsızlığını, egemenliğini, özgürlüğünü korumuş ve kollamışsa 15 Temmuz’da da aynı şekilde yöneticilerimizin dirayetli ve cesaretli öncülükleri sayesinde ve halkımızın topyekün destansı mücadelesiyle bu girişime karşı direnmesi sonucu kısa sürede bu darbe girişimi hezimete uğratılmış, sorumluları adalet önüne çıkarılmış ve hukuki çerçevede hak ettikleri cezaları almışlar, almaya devam etmektedirler. Bu vesile ile 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele veren ve bu esnada şehit olan şehitlerimizi huzurlarınızda rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize de şükran ve minnet duygularımı ifade ediyor, sağlıklı, mutlu ve bereketli uzun ömürler diliyorum. Son olarak ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı, özgürlüğü, maddi ve manevi değerleri için tarihi süreçte mücadele etmiş, şehit olmuş bütün şehitlerimizi de rahmet, hürmet ve saygıyla anıyor, gazilerimizden yaşayanlara uzun ömür, hayatta olmayanlara aynı duygu ve düşüncelerle Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum.”

Webinar, Rektörümüzün, Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya’nın özgeçmişini takdim etmesi ve Özkaya’nın, FETÖ’nün yargıdaki yapılanması, 15 Temmuz gecesi ve akabinde yaşananlar ile hain örgüt üyelerinin yargılanma süreçleri çerçevesinde bir sunum gerçekleştirmesi ile devam etti.

Akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve davetlilerin katıldığı webinar dilek, temenni ve teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.

Yayını izlemek için tıklayınız.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat