TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Rektörlüğümüz himayelerinde Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarına yönelik Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Çevrim içi olarak gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Atilla Çimer ve Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Üniversitemiz Yönetim Kurulu ve Senato Üyeleri, akademik ve idari personelimiz ile dereceye giren öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından saygı duruşunda bulunulması ile başlayan tören, üniversitemizin tanıtım filmi, piyano resitali ve üniversiteyi birincilikle bitiren İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Tuğba Harbutoğlu’nun mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen törende Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, öncelikle pandemi sebebiyle hayatını kaybeden başta sağlık çalışanları olmak üzere vefat edenleri saygı ve rahmetle anarak tedavi görmekte olan hastalara acil şifalar diledi.

Rektörümüz, mezun öğrencilere hitaben, “Bilindiği gibi bilim, eğitim ve öğretim yalnızca çatısı olan binalarla sınırlandırılamaz. Bu durumun en somut örneği bir buçuk yıldır pandemi sürecinde yaşadıklarımızdır. Hızla değişen ve dönüşen dünyada, bir yandan her koşulda bilgi üretebilen, diğer yandan ürettiği bilgiyi hayata aktarıp dönüştürebilen ve sizler gibi geleceğimizin güvencesi olan öğrenciler yetiştirip mezun eden Trabzon Üniversitesi olarak misyon, vizyon ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda, ulusal ve evrensel değerler ışığında girişimci, çok yönlü, yetkin, nitelikli ve tercihen aranan mezunlar yetiştirme amacı ile bizlerin ve kıymetli ailelerinizin medarıiftiharı olarak üniversitemizden mezun olmaktasınız. Devraldığı köklü akademik mirasla 2018 yılında tüzel kişiliğine kavuşarak kurulan Trabzon Üniversitesi, özelde milletimizin genelde insanlığın ortak değerlerini temel alan ve bilimsel gelişmeleri sürekli takip eden, köklü bir geçmişe sahip, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olma yolundadır. Bizlere bu güveni verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sayın Rektörümüz hitabının devamında, pandemi döneminde çeşitli fedakârlıklarla tüm eğitim-öğretim süreçlerini başarıyla sürdürerek öğrencilerin yetişmesi ve mezun olması için büyük emek harcayan üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Mezun öğrencilerin ailelerine de hitap ederek duygu ve düşüncelerini aktaran Rektörümüz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kıymeti ölçülemeyecek fedakârlıklarla ve özenle yetiştirip bize emanet ettiğiniz bu evlatlarınız, artık özgüveni yüksek, donanımlı ve olgun birer birey olarak hayata atılmaya hazırdır. Bu süreçte, göstermiş olduğunuz kayıtsız şartsız emek, fedakârlık ve sabırlarınızdan dolayı sizleri gönülden kutluyorum. Evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır.”

 

Konuşmasında katılımcı konuklarımıza da hitap eden Rektörümüz Aşıkkutlu, kuruluşundan bugüne kadar Üniversitemize destek veren başta Trabzon halkı olmak üzere, bütün resmî ve sivil kurum ve kuruluşlarıyla, siyasetçi ve bürokratlarıyla tüm paydaşlarımıza teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz, hitabını şu sözlerle tamamladı:

“Sevgili mezunlarımız, sizleri üniversitemizden uğurlarken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” vecizesiyle, yaşamınız boyunca milli ve manevi değerlerimize içtenlikle sahip çıkan, vatanına, milletine ve devletine gönülden bağlı örnek birer insan olmanız en önemli dua, temenni ve beklentimizdir. Unutmayınız ki “İnsanların en hayırlısı, insanlığa en faydalı olandır.” Bu duygu ve düşüncelerle, sizleri ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli katılımcıları saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Mezuniyetinizi bir kez daha kutluyor, sağlıklı, başarılı ve bereketli ömürler diliyorum. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık, hayatınız daima başarılarla dolu olsun. Allah yâr ve yardımcınız olsun.”

Menüyü Kapat