TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Çağın Favori Bölümlerine YÖK’ten Kuruluş Onayı

Üniversitemiz Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 bölüm açıldı. Sosyal tabanlı üniversite yönü ile öne çıkan TRÜ’nün yeni açılan bölümlerle daha da güçleneceği vurgulandı.

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bölümleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Buna göre Fakültede Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Dijital Oyun Tasarımı bölümleri açılmış oldu. YÖK tarafından onayı verilen bölümlerin Trabzon Üniversitesi ve bölge için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, “Son tercihlerde yüzde yüze yakın kayıt ve doluluk oranına ulaşan bölümlerimizin ardından Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemizin resmiyet kazanmış olması bizlere çifte mutluluk yaşattı. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemizin dört bölümü bulunacak. Bunlardan özellikle Dijital Oyun ve Yapay Zekâ Mühendisliği bölümleri günümüzün ve geleceğin çok önemli bölümleri haline gelmiştir. Türkiye genelinde bu bölümlere sahip olan beş üniversiteden biri konumundayız. İnanıyoruz ki yakın gelecekte Trabzon Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ülke çapında kendisinden söz ettiren marka bir fakülte haline gelecektir” değerlendirmesinde bulundu.

TEKNİK HAZIRLIKLAR DA TAMAM

Robotik kodlama, yapay zekâ, bilişim ve ileri bilgisayar sistemleri konusunda güçlü bir altyapıya sahip olduklarını belirten Rektörümüz, “Hâlihazırda Yapay Zekâ ve Robotik Kodlama Merkezimiz ile Büyük Veri ve Dijital Dönüşüm Ofislerimiz aktif durumda olup başarılı çalışmalar yürütüyor. Günümüzde Bilgisayar Mühendislikleri en çok tercih edilen bölümlerin başında yer alıyor. Bu kapsamda Yazılım Mühendisliği tüm dünyada aranan bir branş olarak öne çıkıyor. Öte yandan Yapay Zekâ, büyük-küçük bütün teknolojik teşebbüslerin merkezinde yer alıyor. Dijital Oyun Tasarımı ise özellikle çocukların ve gençlerin favorisi olacak bir sektör. Ayrıca son yıllarda modelleme ve simülasyona dayalı tasarımlar dünya genelinde askeriyeden tıbba, eğitimden üretime; tüm sektörlerde kendine geniş yer buluyor. Diğer yandan Üniversitemizin Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bölümleri içerisinde yer alan Yapay Zekâ Mühendisliği programı Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Bu vesileyle Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemizin ve bölümlerimizin kuruluş ve açılışına onay veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Sayın YÖK Başkanımız ve çalışma ekibi ile emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve tüm paydaşlara şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat