TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Açılış Törenine Katıldık

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen resmi törenlerle başlarken Trabzon genelinde 635 okulda 143 bin 232 öğrenci ders başı yaptı. Valilikçe düzenlenen törene Üniversitemiz adına Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli okullarda Yeni Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla Trabzon Valiliği ve Ortahisar Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu bahçesinde törenler düzenlendi. Programlarda Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortaöğretim Genel Müdürü H.İbrahim Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve öğretmenlerle veliler ve öğrenciler bir araya geldi. Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer de Trabzon Üniversitesi'ni temsilen programlara katıldı.

Valilik önündeki resmi törenin ardından Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu önündeki programla devam eden açılışta 4. sınıf öğrencilerinin ilk kez okula başlayan 1. sınıf öğrencilerini çiçeklerle karşılaması programa katılanlardan alkış aldı. Okul müdürü Mehmet Aydemir'in ağırladığı protokol mensupları daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi ve çocuklara eğitim-öğretim hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Buradaki tebrik ve konuşmaların ardından öğrencilerin sunduğu folklor gösterileri büyük beğeni topladı. 

Tören, gösteri ve konuşmaların ardından okulun ilk gününde öğrencilere başarılar dileyen Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Çimer, özellikle bu dönem okulla ilk kez tanışan miniklerle sıcak bir sohbete daldı. Küçük öğrencilerin merak dolu sorularını cevaplayan Çimer, kendisine gösterilen yakın ilgiden son derece memnun kaldı. İlk zilin çalması nedeniyle bahçe ve derslikleri balonlarla süslenen yeni okullu olmuş miniklerin protokolün ve Rektör Vekilimizin ilgisiyle bir kat daha neşelendikleri dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat