Üniversitemiz Yeniden TEKNOFEST Sahnesinde

Kısaca TEKNOFEST olarak anılan Türk Havacılık Teknoloji ve Uzay Teknolojisi Festivali Ankara'da törenle başladı. 8. kez yaşanan TEKNOFEST heyecanında Üniversitemiz de yer aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, programın renkli ve görkemli açılış törenine katılımının ardından standımızı ziyaret ederek festival ekibimizle görüştü. Ziyaretçileri ağırlayan Rektörümüz üniversitemiz hakkında güncel bilgiler verdi ve burada yaptığı değerlendirmede, "Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’te Trabzon Üniversitesi olarak yer almış bulunuyoruz. Daha önce de ziyaretçi rekoru kıran İstanbul TEKNOFEST'e katılmıştık, Ankara'da da varız. “Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B)” projesi, programlama eğitimi için özelleştirilmiş 3 boyutlu ortam (KodlaRobo) ile yeni açılan teknik bölümlerimizle ilgili bilgiler sunuyoruz. 5 yıllık bir geçmişe sahip olmasına ve sosyal tabanlı üniversiteler arasında yer almasına rağmen üniversitemizin teknik programlarda nasıl ciddi bir aşama kaydettiğini burada ziyaretçilerimize gösterme fırsatı buluyoruz. TEKNOFEST'ler Türkiyemizin teknolojik yüzakı vizyon projesidir ve yüzü geleceğe dönük projelerin en büyüğüdür. Burada ekibimizle kurumsal olarak yer almak bizim için bir gurur" ifadelerini kullandı.

Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üssündeki festivalde teknoloji ve bilim farkındalığı oluşturarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynaklarını artırma ideali öne çıkıyor. TEKNOFEST'e katılan yarışmacılar ilk günden başlayarak birbirinden farklı kategorilerde boy ölçüşüyor. Beş günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alıyor. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK akrobasi timleri, AKINCI, HÜRKUŞ ve ATAK Helikopteri gibi milli imkânlarla geliştirilen son teknoloji hava araçlarının gösterilerine sahne oluyor. Festival alanına kayıtlı şekilde giriş yapan ziyaretçiler, çeşitli teknolojileri, simülasyon alanlarını deneyimliyor ve son çıkan teknolojiler hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor. Üniversitemizin standında “Türk İşaret Dili Çeviri Sistemi (TİD3B)” projesi tanıtılıyor. Stantta programlama eğitimi için özelleştirilmiş 3 boyutlu ortam (KodlaRobo) katılımcıların deneyimine sunuluyor. Devlet adamları, iş insanları, bürokrasi, ordu mensupları, öğrencilerle  vatandaşların yanı sıra yurt dışından gelen misafirler de festivale ve Üniversitemiz standına yoğun ilgi gösteriyor.