TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Yapay Zeka Teknolojilerinde Üretici Güç Olma Zamanı

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (UZEM) tarafından düzenlenen Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama Eğitimi tamamlandı. Kursun ilk öğrencileri olan öğretim elemanları belgelerini törenle aldı. Törende “Yapay zekayı kullanmamız yetmez, teknolojilerini de üretmeliyiz” vurgusu yapıldı.

 

MEZUNİYET HEYECANI

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit ile ekibinin ev sahipliğinde düzenlenen ve kısaca ‘Robotik Eğitim Kursu’ şeklinde anılan Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama Eğitimi sona erdi. Bir buçuk aylık Yaz eğitim dönemi sonunda başarılı olan akademisyenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Üniversitemiz Fatih Yerleşkesindeki törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Karal ve Prof. Dr. Atilla Çimer’in yanı sıra Fatih Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Güven, UZEM Müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit, Genel Sekreter Vekillerimizden Halil İbrahim Arslan ve akademisyenlerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığından robotik eğitimi veren Teknik Öğretmen Emre Uzun katıldı. Farklı branşlardan akademisyen kursiyerlerin mezuniyet törenlerindeki öğrencilerde olduğu gibi mutluluk ve heyecanları yüzlerine yansıdı.

 

HAYAL KURMAK İYİDİR

3 Temmuz tarihinde başlayıp 18 Ağustos itibariyle tamamlanan robotik kodlama eğitimini tamamlamak için neredeyse Yaz boyunca tatil ve izin yapmayan akademisyenler merkezin ilk öğrencileri olma özelliği kazanırken akademisyenleri tebrik eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Karal, onlara ‘hayal kurmalarını’ tavsiye etti. Millet olarak ar-ge bazlı projelere ihtiyaç duyduğumuza işaret eden Karal, “Burada öğrendiklerinizi geliştirin. Sahada uygulayın ve öğrencilerinize de yeni projeksiyonlar kazandırın. Hayalperest olun, hayal kurun. Her büyük proje bir hayalle başlar. Bizim dönemimizde bir devre üretene kadar ellerimiz yanıyordu. Şimdi hepsi yurtdışından hazır geliyor. Bu teknolojileri artık kendimiz üretelim. Biz yönetim olarak her türlü desteğe hazırız” diye konuştu.

 

UYUMLULUĞA VURGU

Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Atilla Çimer kursa Yaz aylarında ilgi gösteren akademisyenleri kutladı. Fatih Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Güven; resimden müziğe, turizmden mühendisliğe kadar birçok branştan katılımcının yer aldığı eğitim sonunda çok yararlı bilgiler edinildiğini söyleyerek, “Daha üretken bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak buradaki cihazların birçoğunun yurtdışından geliyor olması bizi kamçılamalı. Robotik kodlama ve yapay zeka teknolojilerini de kendimizi üretmeye başlamalıyız. Direkt dışarıdan alınan materyaller ya da eğitim modüllerinin bize birebir uygulanabilirliği olmuyor, kendi kültürümüze, müfredat ve formasyonumuza göre bunları şekillendirmezsek bu teknolojiler de bir moda olmaktan ileriye geçemez. Uyumluluğu ve geleceği olmaz” dedi. Daha sonra kursiyerlere tek tek sertifikaları takdim edildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat