Kontenjan Oranlarımızda Yüzde 100’lük Doluluk

YÖK tarafından ayrılan yeni kontenjan listelerinin ve doluluk oranlarının ilanının ardından Üniversitemiz geçen dönemin ardından bu yıl da yüzde 100’lük doluluk oranlarına ulaştı. Tercih edilen programlara yerleştirilme yüzdesi açısından toplamda 101,85’lik bir oranı ortaya çıkarken lisans programları için ayrılan Bin 370, önlisans programları için ayrılan Bin 280 kontenjan tamamen doldu. Trabzon Üniversitesi’ni tercih eden gençlere ve tercihlerine yön veren öğretmenlerle ailelere ayrı ayrı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, yeni öğrencilerinin şehir olarak Trabzon’u, üniversite olarak Trabzon Üniversitesi’ni tercih etmelerinden dolayı asla pişman olmayacaklarını dile getirdi.

Trabzon Üniversitesi olarak 8 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 1 devlet konservatuarının yanı sıra 11 araştırma merkezi ile yeni döneme hazır olduklarını ifade eden Rektörümüz “Bilimsel gelişimi ve insanı merkeze alan bir üniversiteyiz. 2023-2024 yükseköğretim dönemi itibariyle tüm programlarımız doldu. Tercihlerde kontenjanları aşan oranlarda taleple karşılaştık. YÖK tarafından bize atanan 2 bin 650 kontenjan için 2 Bin 699 tercih yapıldı. Sosyal tabanlı üniversiteler arasında akademik liderlik hedefimize yeni öğrencilerimizle ilerleyeceğiz. Bizi tercih eden öğrencilerimize şimdiden Trabzon’a ve Üniversitemize hoş geldiniz diyoruz” diye konuştu.

Üniversitemize ait 2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgilere ulaşmak için tıklayınız.