TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz 11’i Yeni Toplamda 59 Programa Öğrencilerini Bekliyor

Üniversitemiz, kampüs altyapısını iyileştirmeye ve eğitim-öğretim kalitesini yükseltmeye yönelik yoğun çalışmaların yanı sıra, yeni programlar açarak öğrenci sayısını artırmaya ve dengeli büyümeye devam ediyor.

11 YENİ PROGRAMA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası Ticaret ve Lojistik; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri; Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Mütercim ve Tercümanlık; Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, İnternet ve Ağ Teknolojileri; Tonya Meslek Yüksekokulu’nda Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarına bu yıl ilk defa öğrenci kabul edecek olan Trabzon Üniversitesi, bölgenin akademik, sosyo-kültürel, ekonomik, sağlık ve bilişim açısından gelişmesine önemli katkılar sağlayacak.

BÖLGESEL VE KÜRESEL TRENDLER VE BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 4, Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu’nda 2, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 1, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nda 2, Tonya Meslek Yüksekokulu’nda 2 olmak üzere toplam 11 yeni programa öğrenci kabul edeceğiz.  Bilimsel ve akademik gelişmeler, bölgesel ve küresel trendler ve beklentiler doğrultusunda yeni programları öğrencilerimizin tercihlerine açtık.  Dengeli, planlı ve istikrarlı büyümeyi merkeze alarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizin şekillenmesi için gayret ediyoruz. Üniversitemizin ve şehrimizin ve ülkemiz gelişimi ve geleceği açısından son derece önemli olan yeni programlarımızın üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Nicelik yanında niteliğe de önem vererek 8 fakülte, 2 enstitü, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ile Üniversitemizi daha ileriye taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

BİRİM ADI

PROGRAMI ADI

KONTENJAN

İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi

40

İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Sosyoloji

30

İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Tarih

40

İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik

40

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Acil Yardım Ve Afet Yönetimi

30

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Yönetim Bilişim Sistemleri

30

Yabancı Diller Yüksekokulu

İngilizce Mütercim Ve Tercümanlık

30

Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Destekli Tasarım Ve Animasyon

40

Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu

İnternet Ve Ağ Teknolojileri

40

Tonya Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

30

Tonya Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

30

İlgili Resimler


Menüyü Kapat