TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2017 yılında hayata geçirilen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Sıfır Atık Projesi çerçevesinde, Bakanlığın Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerini başarılı ve hızlı bir şekilde yerine getirerek “Sıfır Atık Belgesi” aldı. Böylece üniversitemiz atık yönetimi konusunda gerekli ekipman ve sistem alt yapısını tamamlayıp mevzuatta belirtilen kriterleri sağladığını, atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırıldığını belgelemiş oldu.

Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan Sıfır Atık Belgesi, İl Müdürü Uğur Korkmaz tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya teslim edildi. Belge tesliminde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Bülent Sağır ve Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu da hazır bulundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, üniversitemizin mevcut akademik birimleri ve sahip olduğu insan kaynağı ile bölgede örnek uygulamalara öncülük edebilecek potansiyelde olduğunu belirterek proje kapsamındaki özverili çalışmalarından dolayı Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğüne ve iş birliği ile sürece katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Hedeflerinin bu konuda da üniversiteler arasında öncü bir yer ve rol almak olduğunu belirten Rektörümüz, ilerleyen dönemde gerçekleştirilecek projeler için mevcut iş birliği anlayışının kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.

Üniversitemiz Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ayşegül Şeyihoğlu ise konuya ilişkin yürütülen çalışmaları değerlendirdiği açıklamasında, üniversitemiz bünyesinde ikili atık toplama sistemine geçildiğini, yerleşkelerimizde yer alan binaların koridorlarına ikili atık toplama kutularının yerleştirilmeye devam edildiğini, geçici atık depolama alanı inşa edildiğini, idari personel ve öğrencilere konuya ilişkin eğitimlerin verildiğini ve yüz yüze eğitim başlamadan önce tüm hazırlıkların tamamlanmasının planlandığını belirtti. Merkez kampüs dışındaki birimlerde de hazırlıkların hızla devam ettiğini ifade eden Şeyihoğlu, sürecin sağlıklı ve nitelikli yürütülmesi için yakın ilgi, katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya, ilgili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Serencam’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz şahsında Müdürlük çalışanları Kimyager Nilüfer Kuturoğlu ve Çevre Mühendisi Arif Yılmaz ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat