TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Kariyer Merkezimizden Stajyerlere Özel Eğitim

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimizce, “Ulusal Staj Programı” kapsamında birimlerimizde staj yapacak öğrencilere 'Etkili Bir Staj Nasıl Yapılır' konulu eğitim semineri verildi.

Trabzon Üniversitesi Senato Salonu’ndaki “Ulusal Staj Programı” etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Recep Çolak, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşegül Aydınlı, Kurumsal İletişim Direktörü Öğr. Gör. Göksel Çelenk ve İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt ile stajyer öğrenciler katıldı. İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt’un verdiği etkili staj seminerinde, Üniversitemizin farklı birimlerinde staj yapacak öğrencilere staj süreçlerinin daha etkili, bilinçli ve verimli geçmesi adına bilgi paylaşımında ve tavsiyelerde bulunuldu.

 

REKTÖRÜMÜZDEN SICAK İLGİ

Etkinlikle ilgili bilgi vererek görüşlerini paylaşan Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Recep Çolak,  “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin himayelerinde yürütülen “Ulusal Staj Programı” kapsamında ülkemizin farklı şehirlerinden gelerek 3 Temmuz itibariyle staja başlayan stajyerlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Staja başlayan stajyerlerimizin kariyerlerinde önemli bir yere sahip olan stajlarını daha etkili, bilinçli ve verimli şekilde yapmaları adına İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla ‘Etkili Bir Staj Nasıl Yapılır?’ konulu etkinlik gerçekleştirdik. Staj programı kapsamında staj sürecini Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan iki dönemde yürütmeyi planlıyoruz” dedi. Çolak, teşrifleri ve stajyerlere yakın ilgisi nedeniyle Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’ya, yakın iş birliği anlayışından dolayı İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba’ya, bilgi ve tecrübe paylaşımları için İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt’a teşekkür etti. Eğitim programına katılan Rektörümüz Âşıkkutlu, stajyerlerle tek tek tanışarak sıcak ilgi gösterdi ve gençlere başarılar diledi.

 

STAJA KATIL, ŞANSINI ARTIR

Programda İŞKUR Meslek Danışmanı Ömer Bayburt ise stajyerlere iş ve kariyer planlaması konularında güncel tavsiyelerde bulundu. Bayburt, “Genel itibariyle iş arayan insanlarda az iş, çok konfor ve bol kazanç beklentisi var. Mühendis, öğretmen, tekniker ya da halka ilişkiler uzmanı olarak iş arayanların sayısında artış oldu. Çünkü mezun sayımız sürekli olarak artıyor. Siz kalitenizle öne çıkacaksınız. Burada göreceğiniz staj ve edineceğiniz iş deneyimleri hayatınızda çok ama çok işinize yarayacaktır. Staj yapmadan bir iş başvurusu veya mülakata girenlerin şansı sizin kadar yüksek olmayacaktır. Stajı önemseyin” şeklinde konuştu. Programdan sonra stajyerler iki ay boyunca görev alacakları birimlere yerleştirildi ve işbaşı yaptı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat