TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Her şey Çalışan ve Üreten Gençlerimiz için

Genç istihdam oranlarını artırmak üzere geliştirilen “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” konulu eğitim kurslarının startı bugün Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu tarafından verildi.

 

REKTÖRÜMÜZDEN YAKIN İLGİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenen ve gençlerin her alanda gelişimini esas alan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında ilk eğitim programına bugün itibariyle Üniversitemizde başlandı. Böylece Bakanlıkların ortak koordinasyonuyla faaliyet gösteren ve Kalkınma Ajanslarının geliştirdiği yatırım projelerinin desteklenmesine ilişkin esasları kapsayan programda, Trabzon Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ve TR90/21/CUGP kod numarası ile anılan Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi projesi kapsamında ilk pratik kurs hayata geçirilmiş oldu. Eğitim programına Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer ve UZEM Müdürümüz Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit programa birlikte katıldı. Kurs için isimleri daha önce belirlenen öğretim üyelerimiz programa tam katılım gösterdi.

 

“GELECEĞİMİZİN KODLARI”

Akademisyenlere yönelik Robotik Kodlama kursunun hayırlı olmasını dileyen Rektörümüz Âşıkkkutlu, büyük emek ve mali kaynaklarla hayata geçirilen Yapay Zekâ ve Robotik Kodlama Merkezinin günümüz teknoloji çağında bilimsel çalışmalara projeksiyon tutacağını belirterek, “İki Bakanlığımızın koordinasyonunda bir yandan tüm illerimizin rekabet güçlerini geliştirerek ulusal ekonomiye katkılarını artırırken, diğer yandan bölgelerimiz arasındaki gelişmişlik farkını azaltarak topyekûn kalkınmışlık hedefi ile yapay zeka ve robotik kodlama programlarına büyük önem veriyoruz. Geleceğimizin kodlarını yazdığımız bu projeden milli düzeyde ve orta vadede çok şey bekliyoruz. Katılan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Üniversitemizin aktif rol aldığı programa Bakanlıkların yanı sıra Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı da paydaş kuruluş olarak destek veriyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat