TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Özel Eğitime Üniversitemiz Damga Vuracak

Üniversitemiz, her yıl çok sayıda bilim insanının katıldığı ve ciddi bir demografik çoğunluğa hitap eden Ulusal Özel Eğitim Kongresi’nin 2023 vizyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor…

Bilim, kültür, spor ve sanat alanlarında araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle nitelikli ürün ve eserler üreten Üniversitemiz, şimdi de Özel Eğitim Kongresi’nin adresi oldu. Bu yıl Ekim ayında 33.’sü düzenlenecek olan Ulusal Özel Eğitim Kongresi’nin Üniversitemizde yapılması kararlaştırıldı. Buna göre yurdun dört bir yanından gelecek bilim uzmanları ve akademisyenler 25-27 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca Trabzon Üniversitesi ev sahipliğinde KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde Özel Eğitim alanındaki son incelemeleri tartışacak. Katılımcılar daha sonra ise elde edilen verileri akademik müfredat kaynağı olarak meslek mensupları ve ailelerle paylaşacak. Kongrenin hazırlıklarına hızlı bir şekilde başlayan Özel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri yoğun bir şekilde planlama ve değerlendirmeler gerçekleştiriyor.

 

GÜNCEL KONULAR ve YAKLAŞIMLAR ELE ALINACAK

Kongre Düzenleme Kurulu adına konu hakkında bir değerlendirme yapan Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Raziye Erdem, organizasyonun önemine işaret ederek, “İlk kez Doç. Dr. Mitat Enç anısına 1991 yılında ‘Özel Eğitim Günleri’ adıyla başlayan Ulusal Özel Eğitim Kongresi Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 25-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleştirilecek. Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitimciler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek kongre kapsamında ele alınmasını beklediğimiz başlıca konular, ‘Erken müdahale ve erken çocuklukta özel eğitim, kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları, aile eğitimi ve katılımı, özel eğitimde öğretmen eğitimi, özel gereksinimli yetişkin bireylerin eğitimi/istihdamı, özel eğitimde geçiş süreçleri, özel eğitimde teknoloji destekli eğitim, özel eğitimde uzaktan eğitim, özel eğitimde tanılama ve değerlendirme, özel eğitimde yasal konular, bilimsel dayanaklı uygulamalar/etkili uygulamalar ’şeklinde olacak” dedi.

 

GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Erdem ayrıca, “Kongremizde bildiri özetleri hakem değerlendirmesine alınarak ve kör hakemlik değerlendirmesi sonucunda kabul edilen bildirilere programda yer verileceğinden kongrenin eğitimciler, özel çocuklar, özel bireyler ve aileler kadar akademisyenler tarafından da yakından takip edilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.Kongrenin bu yıl “Cumhuriyetin 100. Yılında Özel Eğitim” temasını benimsediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Raziye Erdem, “Kongre kapsamında özel eğitimin Türkiye’deki tarihsel gelişimini bilimsel olarak değerlendirebilme ve takip eden yıllar için yapılacak çalışmalara ışık tutma içeriği ile organizasyon için paydaşlarımızla birlikte ara vermeden çalışıyoruz. Akademisyen arkadaşlarımız da toplantı ve ön çalıştaylarda tam bir devamlılık ve duyarlılık örneği gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kongrede, başta özel eğitim alanında çalışan akademisyenler olmak üzere; öğrenciler, aileler, araştırmacılar, uzmanlar ve öğretmenlerle özel eğitime gönül vermiş tüm paydaşların en üst düzeyde istifade edebilmeleri için kongre dilinin Türkçe olması kararlaştırıldı.Düzenleme Kurulu üyeleri, yöre illerden ve tüm Türkiye’den akademisyen ve alandaki öğretmenlerin katılımını beklediklerini kaydederken, alan eğitimcilerinin branşlarındaki mesleki ve bilimsel çalışmalarını www.uoek2023.org adresinden başvuruda bulunarak sunabilecekleri bildirildi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat