TRABZON ÜNİVERSİTESİ

İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreninde Müjde

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden sonra Gazetecilik bölümünü eğitime açan Üniversitemiz şimdi de Radyo Televizyon ve Sinema programı için gün sayıyor. Müjdeyi İletişim Fakültesi mezuniyet törenindeki konuşmasında veren Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, bu konuda YÖK’ten onay beklediklerini belirterek, “Hazırlıklarımız tamam. İnşallah Radyo Televizyon ve Sinema bölümümüz de yeni eğitim-öğretim dönemine yetişecek.” dedi.

 

YENİ PROGRAM ONAY AŞAMASINDA

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde yeni mezunlar heyecan ve gururla sahneye çıktı. Törende konuşan Âşıkkutlu, “Mezun bir öğrenci başarılı bir öğrenci demektir. Bugünden sonra hepiniz birer profesyonel iletişimci oluyorsunuz. Millî ve mânevi değerlere bağlı, gelişime açık birer iletişimci olun. Burada aldığınız eğitim hayatınız boyunca kullanacağınız bir anahtar olacaktır. Daha üstün başarılara ulaşma yolunda kendinizi sürekli yenilemeniz gerektiğini unutmayın. Böylece iki bölümümüzün siz genç mezunlarını başarılı bir geleceğe uğurlarken, üniversite olarak YÖK’ten Radyo Televizyon ve Sinema programımızın da onayını bekliyoruz. Yeni bölümümüzün yeni döneme yetişeceğini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BAYRAK VE BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Daha sonra kürsüye gelen İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdem Taşdemir ise millî birlik ve beraberlik olgusuna dikkati çekerken, “Akademik olarak hepiniz başarılı oldunuz. Meslekte de bunu sürdürün. Fakat ne yaparsanız yapın, arkanızda özgürce dalgalanan bir bayrağınız yoksa hiçbir şeyiniz yok demektir; bu düsturu unutmayın. Önceliğiniz daima vatan ve bağımsızlık olsun.” dedi. Basın İlan Kurumu İl Müdürü Ali Nuhoğlu’nun da hazır bulunduğu törende öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları örgün ve uzaktan eğitime ilişkin videolardan sonra gösterime sunulan üniversite tanıtım filmi beğeni topladı. Dönemi birincilikle tamamlayan Merve Safa Turan’a sahnede anne babası tarafından çiçek verildi. Rektörümüz Âşıkkutlu da başarılı mezuna bir başarı plaketi takdim etti.

Törende, torunu Nazlıcan Yılmaz’ın mezuniyetine katılmak üzere salona gelen 90 yaşındaki Kore Gazisi Ahmet Yılmaz büyük ilgi ve saygı gördü. 3 çocuk ve 3 torun sahibi gazi dedeyi Rektör ve Dekanımız özel olarak ağırlarken Albay Cüneyt Düzbastılar da uzun süre kendisiyle sohbet etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat