TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz Âşıkkutlu ‘Yetenek’ Merkezinde

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti. Eğitim-öğretim yılı boyunca birbirinden yetenekli genç öğrencilerce üretilerek sergilenen bilimsel ve sanatsal eserlerin yer aldığı merkezi Rektörümüz Emin Âşıkkutlu, Vali İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın birlikte gezdi. Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın tarafından karşılanan konuklar, sergideki bütün eserleri titizlikle inceledi.

Bilimsel başarıları ile ülke çapında önemli derecelere imza atan genç öğrenciler, ziyaretten son derece memnun kaldı. Öğrenciler eserlerini heyecan içerisinde tanıtma ve anlatma fırsatı bulurken bazı deneylerin uygulanmasına bizzat katılan protokol mensupları ise gençlerin canlı performansını hayranlıkla izledi. Bilim, Sanat, Edebiyat, Müzik ve Resim ağırlıklı olarak eğitim veren merkezde 34 uzman öğretmen görev yapıyor.

Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezinde hâlen 17 dersliğin yanı sıra özel resim, müzik ve fen laboratuvarları bulunuyor. Esentepe mahallesindeki merkezde 590 öğrenci öğrenim görüyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat