TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizden Turizme Taze Kan

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde bölge turizmine 120 yeni mezun daha kazandırmanın gururunu yaşadı.

Bölge ve ülke turizmi adına önemli kurumların başında gelen Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 19. dönem mezunlarını verdi. Yeni mezunların belgelerini ve ödüllerini aldıkları Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’ndeki görkemli törene meslek yüksekokulumuz akademisyenleri ve idari personel ve öğrenci aileleri katıldı. Genç turizmcilerin en güzel dileklerle başarılı geleceğe uğurlandığı törende 120 yeni mezunumuz ise başarmanın heyecanı ile okullarından ayrılmanın burukluğunu bir arada yaşadı.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, “Kendinizi daima yenileyin. Mesleğinizin itibarını koruyarak daima daha iyiyi, daha ileriyi hedefleyin. Okulunuzla övünün. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” temennisinde bulundu. Pandemi ve büyük depremler nedeniyle hibrit eğitim şeklinde tamamlanan 2022-2023 eğitim öğretim dönemi mezunları da hocalarına alkışlarla karşılık verdi.

Prof. Dr. Başfırıncı’nın konuşması için sahnedeyken tüm akademisyen arkadaşlarını yanına çağırması takdir topladı. Meslek Yüksekokul idari personeli olan Beyza Karahan’ın uzaktan eğitimle Sosyal Hizmetler Bölümü mezuniyeti nedeniyle kendisine cübbe giydirilerek törene dahil edilmesi sağlandı. Turizm Otelcilik MYO’dan mezun olurken aynı zamanda üçüncü üniversiteyi tamamlayan dönem üçüncüsü Ahmet Yiğit’in ödülünü üniversitemiz personeli eşi Emine Yiğit aldı.

Törende dönem birincisi Hilal Bulut’un ödülünü Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı verdi. Başarı gösteren mezunlara hocaları plaket, aileleri ise çiçek takdim etti. Daha sonra öğrenciler ve akademisyenler hatıra fotoğrafı çektirdi. Birbirlerine sarılarak veda eden yeni mezunlar gurur, heyecan ve hüznü bir arada yaşadı. Dr. Sevda Kanca’nın yaptırdığı mezuniyet yemininden sonra 10. Yıl Marşı’nı salondakiler hep birlikte coşkuyla söyledi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat