TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemizde Çok Sesli Çocuk Korosu Konseri

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla Üniversitemizde Çok Sesli Çocuk Korosu konseri düzenlendi. Üniversitemizde Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene’nin yönetimindeki konser müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Başkanı’nın eşi Yasemin Ekim, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sezgin Erkol, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, davetliler ve müzikseverler katıldı.

Üniversitemiz, TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’nin paydaş olduğu konserde TRT Trabzon Radyosu Çok Sesli Çocuk Korosu ve Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Gençlik Korosu, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ergene’nin şefliğinde sahne aldı.

Konserde “Hayvanlar ne ister? “Tekirim tekir”, “Bilmece”, “Yüzyılın Baharı”, “Mustafa’m”, “Barışı Anlatalım”, “Bir Rüyam var!”, “Sevgi Çiçeği”, “Çavuşlu” adlı eserler seslendirildi. Koroya piyanoda Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Kamil Onur Karataş eşlik etti. Dakikalarca alkışlanan koro müzikseverler tarafından büyük beğeni gördü.  

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konserde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, “Çocuklarımızın bu güzel performansından dolayı da Trabzon Üniversitesi öğretim üyelerimizi ve Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Bu konser şehrimizin kültürüne, sanatına katkı sağlayacak önemli çalışmalardan biri. Belediye olarak kültür sanat çalışmalarımızı diğer kurumlarımızla birleştirerek ilimiz ve ilçemiz kültür sanatına katkı sağlamak bizim temel hedefimizdir.” dedi.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ergene, konserde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Konserimizde çocuk şarkıları ve gençlik marşları seslendirdik. Bir Trabzon türküsü ile de konserimizi sonlandırdık. Trabzon’da çok sesli müziğin ve kültürün potansiyeli çok yüksek. Müzikseverler de halkımız da bu tür müzikleri çok seviyor. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği yanında halkımız çok sesli müziğe de açık. Yeter ki bu müzik halkımıza doğru ve etkili bir şekilde sunulsun.” diye konuştu.

Coşkuyla dinlenen konserin sonunda paydaş temsilcilere çiçek takdimi yapıldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat