TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz Âşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Gastronomi Programına Katıldı

Her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Avrasya Üniversitesi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. Yöresel lezzetlerin yer aldığı bu etkinliğe, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu da katıldı.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen ülkemizin kadim mutfağının hikayesini konu alan ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’nun ev sahipliğindeki programa, Rektörümüz Aşıkkutlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu Hanımefendi de katıldı. 

Vali İsmail Ustaoğlu programda yaptığı konuşmada Trabzon’un yerel lezzetler bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek, "Etkinlik; bu lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve Trabzon mutfağının dünyada tanıtılması açısından oldukça önemlidir." dedi.

Rektörümüz Âşıkkutlu ise, “Şehrimiz yöresel mutfak konusunda oldukça zengindir. Bu etkinlikte bizlere yöresel yemek kültürü hakkında çeşitli bilgiler verildi. Bu bilgilerden hareketle şehrimizin kadim mutfak kültürünün ne kadar zengin olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Özellikle turizm sektörünün gelişiminde gastronominin önemli bir rol oynadığı hepimizin malumu. Bu nedenle şehrimizin bu zenginliğinin ekonomiye kazandırılması büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle, gastronomi alanına katkılarından ötürü başta rektör hanım olmak üzere tüm Avrasya Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat