Rektörümüz Âşıkkutlu Ortamahalle Müzesi’nin Açılış Törenine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Ortamahalle Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Tarihi evleriyle meşhur Ortamahalle’de gerçekleşen açılışa Rektörümüz Âşıkkutlu’nun yanı sıra Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Akçaabat Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektörümüz, Trabzon Üniversitesi olarak, Akçaabat'a anlam katacak bir açılış töreninde yer almaktan dolayı onur duyduğunu belirtirken ‘İnanıyorum ki bu eser, tarihi evleriyle meşhur Ortamahalle’mizin ve Akçaabat’ımızın marka değerini artıracaktır.’ dedi.

Akçaabat Belediyesi tarafından şehrin turizmine kazandırılan Ortamahalle Müzesi, restorasyon sürecinden sonra envanter teminini tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi. Müzede Akçaabat'ın tarihini ve kültürünü yansıtan eserler, şehrin ve yapının tarihi süreçlerini açıklayan notlar ve kilise olarak kullanıldığı zamana ait tarihi yapı içerisindeki mozaikler sergileniyor.