TRABZON ÜNİVERSİTESİ

Rektörümüz ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası’ Etkinliğine Katıldı

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonu ile düzenlenen yöresel ürünlerin yer aldığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası” etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu da katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Rektörümüz Âşıkkutlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu Hanımefendi, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Tamer Erdoğan ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri gerçekleştirildiğini belirterek, “bu etkinliklerle Türk mutfağının sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir yüzü uluslararası ölçekte kendisine özgü bir şekilde tanıtılmaktadır.” dedi.

Rektörümüz Âşıkkutlu, “Bilindiği üzere millet olarak binlerce yıllık bir geçmişe sahibiz ve geniş bir coğrafyaya etki etmekteyiz. Sahip olduğumuz kültürel birikim aynı zamanda mutfaklarımıza da yansımıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleşen bu etkinlik hem Türk mutfağının hem de Trabzon mutfağının zenginliğini ortaya koyması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli katkılar ve fırsatlar sunmaktadır.” diyerek görüşlerini dile getirdi. 15 çeşit yöresel yemek sunumunun yer aldığı stantları gezen Rektörümüz, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat